Două drone au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră pentru combaterea, în special, a contrabandei cu ţigări

Sursa foto: poliția de frontiera
Sursa foto: poliția de frontiera

Două drone tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră, printr-o sponsorizare, pentru îmbunătăţirea capacităţii de supraveghere a frontierei de stat şi combaterea în special a traficului ilicit cu ţigări, evenimentul fiind marcat miercuri, la sediul Grupului de Nave Mangalia din cadrul Gărzii de Coastă.

Potrivit inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor de poliţie Cornel Stoica, poliţiştii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente şi moderne echipamente, mai ales în contextul geostrategic actual.

„Pentru a preveni şi a combate infracţionalitatea transfrontalieră sub toate formele ei, dar şi pentru a ţine pasul cu tehnologia tot mai avansată şi diversă, împotriva celor care încalcă legea, poliţiştii de frontieră trebuie să utilizeze cele mai eficiente şi moderne echipamente, cu atât mai mult în contextul geostrategic actual. Astăzi, marcăm încă un pas în evoluţia capabilităţilor de supraveghere şi control a frontierei naţionale, intrarea în dotarea Poliţiei de Frontieră a două drone de tip avion cu decolare verticală. Folosirea acestei tehnologii avansate reprezintă o etapă importantă în consolidarea forţelor Poliţiei de Frontieră Române pentru asigurarea securităţii naţionale şi a stabilităţii în regiune. Cele două avioane fără pilot au fost recepţionate de Poliţia de Frontieră ca urmare a unei sponsorizări din partea unui important producător de ţigări”, a spus Stoica, potrivit Agerpres.

Dronele ”cresc capabilităţile de supraveghere a frontierei de stat”

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a afirmat că aceste drone sunt echipamente care cresc capabilităţile de supraveghere a frontierei de stat şi vor întări combaterea traficului ilicit de ţigarete.

„Principalul avantaj al utilizării dronelor este evident acoperirea unor zone întinse şi greu accesibile, o reacţie rapidă din punct de vedere al forţelor din teren”, a mai spus Despescu.

Conform Poliţiei de Frontieră, în urma depunerii unei aplicaţii în cadrul apelului de proiect PMI IMPACT 3 lansat de un producător de ţigări, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră i s-a acordat un grant sub forma unei contribuţii de bunuri materiale pentru a sprijini eforturile de aplicare a legii în România, ca parte a proiectului FITOS- Combaterea contrabandei cu tutun la frontiera externă a UE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL