Skip to content
Politică

Două mari companii din energie îl confirmă pe G. Diaconu: statul le jupoaie de bani

radiocluj.ro

Două mari companii din energie îl confirmă pe fostul președinte al ANAF Gelu Diaconu: statul le jupoaie de sute de milioane de lei.

Este vorba despre Transgaz (compania nationala de transport al gazelor) si Transelectrica (transportatorul national al energiei electrice). Ele au anuntat ca Ministerul Economiei le-a cerut sa vireze fiecare cate 171 milioane de lei actionarilor sub forma de dividende, transmite Hotnews.

Zilele trecute, Romgaz a anuntat ca trebuie sa aprobe rapid, la solicitarea Ministerului Energiei, distribuirea sumei de 750 milioane de lei, sub forma de dividende. In aceeasi situatie este si Conpet (operatorul sistemului național de transport al țițeiului și al derivatelor). Aceste solicitari apar la scurt timp dupa ce fostul sef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, il acuza pe Ministrul Finantelor, Ionuț Mișa, ca „suna personal la sefii companiilor de stat sa faca rost de cateva sute de milioane de lei”.

CITIȚI ȘI:

Gelu Diaconu demască disperarea ministrului Finanțelor: Îi sună personal!

Transgaz si Transelectrica informeaza ca banii vor fi scosi din conturile „alte rezerve” si „rezultatul reportat”. Aceasta in conditiile in care toate companiile de stat au distribuit deja dividende din profitul pe anul trecut. In urma unui memorandum al Guvernului, companiile au fost obligate sa distribuie sub forma de dividende peste 90% din profit. Guvernul a pus ochii si pe rezervele pe care companiile le detin, in conditiile in care incasarile la bugetul de stat sunt mult sub cele estimate. Astfel, Guvernul spera sa poata acoperi majorarile de salarii in sectorul bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *