Două milioane de americani au rămas fără curent, după ce uraganul Beryl a lovit Texasul

Sursă foto: Youtube

Nu e vreme de vacanţe! Americanii îşi amână concediile! În sud se năpusteşte uraganul peste ei, iar în vest sunt călduri infernale. În Turcia, mai multe cartiere au fost înghiţite de ape, iar Italia este împărţită între avertizări de caniculă şi de vijelii. 

Peste ocean, în statul american Texas s-a aşternut bezna –  Uraganul Beryl, venit din Marea Caraibelor, a lovit cu o forţă nemaivăzută.

Aproape două milioane de americani nu mai au curent. Transportul public a fost suspendat, iar peste 1.300 de zboruri au fost anulate. Cel puţin două persoane au murit. Imaginile de după dezastru sunt parcă desprinse dintr-un film de groază.

Vijelia a smuls acoperişurile şi tencuiala de pe case şi a pus la pământ zeci de stâlpi de înaltă tensiune şi copaci. „Această creangă de copac ar fi putut trece prin acoperişul casei noastre, nu prin şopronul nostru. Aşa că trebuie să fim recunoscători pentru asta”, a declarat un localnic.

Europa, lovită de furtuni şi caniculă

Nici în Europa vremea nu a fost una prea prietenoasă. Într-un complex de blocuri din Muntenegru, vântul a suflat atât de tare încât mai multe scaune au fost aruncate de pe un balcon pe altul.

Între timp, în restul Peninsulei Balcanice se anunţă zile de foc. Albania se confruntă cu un val de căldură. Guvernul de la Tirana a anunţat că oricine va provoca incendii de vegetaţie în mod deliberat sau accidental, va fi pedepsit cu până la 15 ani de închisoare.

În Italia, furtuna a transformat lacul Como într-o groapă de gunoi. La mal, unde apa avea culoarea safirului, turiştii au văzut doar nămol şi mormane de pet-uri. Întreaga regiune a fost sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi vânt puternic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: