Skip to content
Politică

Două nume cu greutate din politică, întâlnire de taină într-un loc inedit. FOTO

Două nume cu greutate din politică au avut, în acest sfârşit de săptămână, o întâlnire de taină într-un loc inedit.

Fostul preşedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul director al SRI, George Maior, s-au întâlnit, sâmbătă, în Belfast, să vadă meciul dintre Irlanda de Nord şi România, relatează hotnews.ro. George Maior nu este cunoscut ca microbist.

George Maior şi sociologul Vasile Dâncu ar fi venit la Belfast cu charterul echipei naţionale, cu care s-ar fi şi întors în ţară. La rândul lor, Liviu Dragnea şi Gelu Diaconu (şeful ANAF) ar fi sosit separat de echipă. Cei patru ar fi fost cazaţi la Hilton, hotel unde a stat şi echipa naţională de fotbal.

dragnea oprea

sursa foto: gsp.ro

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru acreditarea a zece ambasadori ai României în diferite state, printre aceştia aflându-se Emil Hurezeanu (în Germania), Bogdan Mazuru (în Austria), Adrian Cioroianu (la UNESCO), dar nu şi George Maior (desemnat ambasador în SUA). La solicitarea PSnews.ro despre numele lui George Maior, care lipseşte de pe lista amintită, biroul de presă al Palatului Cotroceni a transmis: „Se aşteaptă agrementul ţărilor în care au fost propuse persoanele respective şi abia după aceea se emite decretul. Este pur şi simplu o chestiune de procedură”.

Acum două săptămâni, Maior aprecia că va pleca în SUA, unde a fost numit ambasador, „spre sfârşitul verii”, adăugând că vrea ca, în prealabil, să rezolve câteva probleme, „ca să mergem cu temele făcute”.

Pe de altă parte, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, despre un eventual nou guvern cu George Maior premier: „Suntem prieteni, este un om care şi-a făcut datoria pentru România. Şi-a dorit tot timpul să i se spună ambasador, este un ambasador, un om în care partenerii au încredere. Intră în profilul de prim-ministru. Deocamdată, este Victor Ponta, un om pe care îl cunosc şi în care am încredere. I-am botezat copilul. Este un prim-ministru deştept şi bun, nu cunosc problemele pe care le are la parchet”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *