Două ostatice israeliene au fost eliberate de Hamas

The Times of Israel
Sursă foto: The Times of Israel

Crucea Roşie a transferat joi către forţele de apărare israeliene (IDF) două ostatice eliberate de Hamas din Fâşia Gaza, a a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

„Cu puţin timp în urmă, reprezentanţii Crucii Roşii au transferat doi ostatici israelieni eliberaţi către forţele speciale ale IDF şi forţele ISA (Agenţia de Securitate a Israelului sau Shin Bet) în apropiere de gardul de securitate cu Fâşia Gaza. Ulterior, aceştia se vor îndrepta spre baza Hatzerim”, potrivit comunicatului citat de The Times of Israel.

Este vorba despre două femei, care au fost identificate ca fiind Mia Schem, în vârstă de 21 de ani, şi Amit Soussana, de 40 de ani. O înregistrare video din oraşul Gaza arată cum militanţii Hamas le-au predat pe cele două femei Crucii Roşii înainte ca acestea să fie transferate în custodie israeliană.

În orele următoare, se aşteaptă ca şi alţi ostatici să fie eliberaţi, după ce acordul de armistiţiu dintre Israel şi Hamas a fost prelungit in extremis, joi dimineaţa, pentru încă 24 de ore.

Familiile ostaticilor sunt ţinute la curent de către reprezentanţii IDF cu cele mai recente informaţii disponibile, adaugă comunicatul armatei.

Zilnic, de la intrarea în vigoare a acestui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza vineri, la 24 noiembrie, Hamasul a eliberat câte zece ostatici în schimbul eliberării de către israel a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: