Skip to content
Politică

Două partide ”cu pretenții”, la un pas de dizolvare: Doi foști premieri și un fost șef de stat, în fața falimentului politic

PS News

Contactat de PS News, profesorul universitar și publicistul Andrei Cornea este de părere că PMP și PRO România se vor dizolva după ce au ratat intrarea în Parlament, ambele partide situându-se sub pragul de 5%.

„Încet, încet, PMP-ul se va dizolva. Unii vor pleca în alte părți, spre alte partide, alții se vor lăsa de politică. Mai au și reprezentare locală și probabil ei vor rămâne deocamdată. În principiu, cei mai mulți probabil se vor duce la liberali.

După alegerile parlamentare avem trei partide care se vor dizolva: PMP, PRO România și ALDE, care s-a topit în PRO România.

O să fie interesant că e vorba de trei lideri, dacă îl punem și pe Băsescu, care au condus România ca președinte sau ca prim-miniștri. Băsescu rămâne eurodeputat, dar lucrul ăsta arată că există o vârstă pentru toate. Adevărul e că PMP-ul avea un electorat în Republica Moldova, iar o parte a fost înghițit de AUR”, spune Cornea.

De asemenea, acesta atrage atenția că dizolvarea PRO România este o consecință a acțiunilor președintelui partidului, Victor Ponta.

„PRO România plătește pentru inconsecvența lui Ponta, pentru nesfârșitele trădări ale lui Tăriceanu. Până la urmă își merită soarta, te-ai tot foit de colo colo, ai tot plecat, ai tot revenit. Ponta a rămas un model de minciuni, de întorsături, de schimbări de direcție. Lucrurile astea se plătesc. Nu poți trăi numai din deputați pe care i-ai rupt din altă parte.

Probabil că Tăriceanu va spune că statul paralel a distrus totul. Foarte posibil ca Tăriceanu să intre în AUR. Ponta nu cred că va intra în AUR, s-ar putea să vrea să intre în PSD, dar nu cred că îl mai primesc pentru că e un balast acum, nu un avantaj”, a conchis profesorul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *