Două persoane, reţinute după ce au cerut 8.000 de euro, pretinzând că pot influenţa funcţionarii Primăriei Voluntari

Sursa foto: Pixabay

Două persoane au fost reţinute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un dosar de trafic de influenţă, ei fiind suspectaţi că au cerut şi au primit 8.000 de euro de la alte persoane, pretinzând că pot determina funcţionari ai Primăriei Voluntari să elibereze documente pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui teren.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că ancheta în acest dosar a început după un denunţ formulat în cursul lunii februarie. Astfel, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii B.G. şi M.G.M., cercetaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

”În perioada august 2022 – iunie 2023, inculpaţii B.G. şi M.G.M. au susţinut faţă de martorii denunţători că inculpatul B.G. are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Voluntari astfel încât îi poate determina pe aceştia să elibereze documentele de care denunţătorii aveau nevoie pentru rezolvarea situaţiei juridice a unui teren situat în oraşul Voluntari, inculpaţii pretinzând şi primind în acest scop suma de 8.000 de euro”, scrie în comunicat.

Miercuri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi a fost sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de aceştia pentru 30 de zile.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, beneficiind de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: