Două treimi din cetăţenii UE sunt îngrijoraţi de securitatea blocului comunitar (sondaj)

BUCURESTI - oameni - strazi
Sursa foto: Inquam / George Călin

Aproximativ două treimi din cetăţenii ţărilor Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de securitatea UE, indică rezultatele unui sondaj de opinie realizat la solicitarea Comisiei Europene, transmite vineri DPA.

Ancheta sociologică arată că 47% din cetăţenii UE sunt ”destul de îngrijoraţi” de securitatea blocului comunitar în următorii cinci ani, în timp ce 17% s-au declarat ”foarte îngrijoraţi”.

Potrivit aceluiaşi sondaj, cele mai mari temeri legate de securitate le au portughezii (77%). În Germania, 54% dintre respondenţi au declarat că sunt ”destul de îngrijoraţi” sau ”foarte îngrijoraţi” de securitatea UE.

Sondajul mai indică faptul că aproximativ 58% din cetăţenii UE tind să fie optimişti în legătură cu viitorul Uniunii Europene, în timp ce 37% s-au declarat pesimişti.

În opinia a jumătate din cetăţenii UE, cea mai mare provocare pentru blocul comunitar european este războiul din Ucraina, în timp ce pentru 41% migraţia ilegală constituie cea mai mare provocare pentru UE. O proporţie de 35% dintre respondenţi au evocat problemele referitoare la mediu şi schimbările climatice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: