Două vagoane ale unui tren privat încărcat cu motorină au deraiat, la Arad, iar alte două s-au răsturnat

Sursa foto: ISU Arad

Două vagoane ale unui tren privat, încărcat cu motorină, au deraiat, marţi, la ieşirea din staţia Aradu Nou, în apropierea unui sens giratoriu. Alte două vagoane s-au răsturnat, iar acolo intervin pompierii. Traficul feroviar este restricţionat. Potrivit ISU Arad, dintr-unul dintre vagoanele răsturnate s-a scurs motorină.

UPDATE”Din unul dintre vagoane s-a scurs motorină pe câmpul din apropierea liniei ferate. Rămânem pentru a proteja zona împotriva eviării oricărui pericol”, a trensmis ISU Arad.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 13.00 pe relaţia Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
Potrivit sursei citate, la ieşire din staţia Aradu Nou, două vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.
Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate şi circula în relaţia Drobeta Turnu Severin – Arad.
”În acest moment, reprezentanţii SRCF Timişoara analizează, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timişoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, a precizat Brânzan.
ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Garnitură de tren deraiată, cu două vagoane cisternă răsturnate la sensul giratoriu din Subcetate spre Aradul Nou”, a transmis ISU Arad.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL