Douăzeci şi patru de ostatici eliberaţi de Hamas, anunţă Comitetul Internaţional al Crucii Roşii

Sursă foto: Twitter

Douăzeci şi patru de persoane fac parte din grupul ostaticilor eliberaţi vineri de Hamas, anunţă Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează CNN.

”Suntem uşuraţi să confirmăm eliberarea în siguranţă a 24 de ostatici. Am facilitat eliberarea prin transportarea acestora din (Fâşia) Gaza la (punctul de trecerea) frontierei Rafah, marcând impactul real al rolului nostru de intermediar neutru între părţi”, anunţă pe X CICR.

Comitetul nu precizează câţi dintre ostatici sunt din Israel şi câţi din Thailanda.

Israelul a anunţat anterior că 13 ostatici israelieni urmau să fie eliberaţi, iar premierul thailandez a anunţat că 12 ostatici thailandezi au fost eliberaţi – în total 25 de persoane.

Diferenţa între cele două numere era neclară imediat.

CICR nu face precizări cu privire la naţionalitatea ostaticilor eliberaţi de Hamas.

Un convoi al Crucii Roşii – de cel puţin patru vehicule cu câte şase persoane aşezate în spate – a intrat vineri în punctul de trecerea frontierei Rafah dinspre Fâşia Gaza în Egipt.

Imagini de la faţa locului surprind cel puţin o femeie cu părul alb care face cu mâna de pe un scaun din partea din spate a unui vehicul şi alt vehicul în care păreau să se afle mai mulţi bărbaţi thalandezi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL