Skip to content
Societate

Douăzeci şi şase de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, amendate cu 260.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari

Douăzeci şi şase de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu 260.000 de lei de inspectorii sanitar-veterinari, în ultima săptămână, printre neregulile constatate aflându-se cele legate de condiţii de igienă şi de depozitare necorespunzătoare, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat, în perioada 15 – 21 iulie, 269 de unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, controalele vizând, printre altele, peste 100 de restaurante, 30 de unităţi fast-food şi 26 de baruri.

“În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi referitoare la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;  depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile constatate, 26 de unităţi – adică 9 restaurante, o unitate tip fast-food, două unităţi tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetărie/patiserie, o braserie, o cofetărie, un snack bar – au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 260.000 de lei.

De asemenea, în ultima săptămână au fost confiscate şi retrase de la vânzare 5 kilograme de carne de porc şi 10 kilograme de produse de patiserie congelată improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *