Skip to content
Politică

Dovada banilor plătiţi în cazul răpirii jurnaliştilor din Irak

" "

Din spatele gratiilor, Omar Hayssam începe să furnizeze informaţii-cheie despre banii vehiculaţi în răpirea jurnaliştilor din Irak. Hayssam susţine că o tranşă de 200.000 de dolari i-a fost livrată omului preşedintelui, Mohammad Yassin, chiar cu aprobarea lui Traian Băsescu.

Cu rea-credinţă judecătorul de fond Dumitraşcu Sofica motivează că eu mi-am exprimat voinţa să trimit suma de 200.000 USD pentru a fi folosită la eliberarea ziariştilor, deşi la dosar există interceptări din care rezultă clar că aceşti bani au fost solicitaţi expres de Mohammad Yassin. (…) Despre această sumă de bani l-am informat şi pe Preşedinte, care şi-a dat acordul să trimit această sumă lui Yassin, pentru cheltuieli, şi nu pentru răscumpărare„, susţine Hayssam în plângerea penală împotriva procurorului care l-a anchetat, conform romaniatv.net

" "
" "

De altfel, la dosarul de terorism există chitanţa acestei tranzacţii. Hayssam ar fi fost cel care ar fi transferat, din Siria, această sumă de bani, ridicată de Yassin printr-un interpus. Interesant este faptul că, pentru Irakul anului 2005, suma este una foarte mare, dacă ea viza, într-adevăr, doar acoperirea unor cheltuieli curente pentru trimisul lui Băsescu.

Tot Yassin ar fi fost şi cel care a pus la punct planul celor patru milioane de dolari, sumă vehiculată că ar fi trebuit plătită pentru răscumpărare.

Mohammad Yassin a făcut denunţul în Irak privind iniţierea acţiunii de răpire de către mine numai după ce a pierdut controlul relaţiei cu răpitorii, după ce aceştia au aflat că el doreşte să obţină patru milioane USD, în timp ce lor le promisese doar 50-100.000 USD„, spune Hayssam.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *