Skip to content
Politică

Dovada că Ministerul Sănătăţii a pus în pericol siguranţa naţională, publicând datele referitoare la procesul de vaccinare

Inquam Photos / Octav Ganea

Deşi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a arătat nedumerit în ceea ce priveşte „deranjul” pe care l-a provocat în sistemul de siguranţă naţională, publicând date referitoare la procesul de sănătate, au apărut dovezi clare care pun în evidenţă acest lucru.

Mai exact, din dorinţa de a fi „transparent”, Voiculescu a publicat listele cu centrele de vaccinare unde au fost imunizaţi angajaţi militari care urmează să aiba misiuni în strănătate.

Este vorba de poziţiile 2148  şi 2154, unde se precizează clar categoriile de angajaţi care au fost vaccinaţi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, atrage atenţia că Vlad Voiculescu, colegul său de la guvernare, a pus în pericol sistemul de apărare și ordine publică prin publicarea datelor defalcate referitoare la procesul de vaccinare din România.

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, la TVR1.

El precizează că, din rândul polițiștilor care și-au exprimat intenția de a se vaccina, s-au imunizat peste 50%, „adică undeva 26-27.000 de angajați din structurile MAI”.

Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

În replică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”,a spus acesta.

Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare.

Pentru a lămuri rapid poziția mea, iată mai jos ideile principale: Transparența deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine și premierul Florin Cîțu”, menționa Voiculescu.

1 comentariu la “Dovada că Ministerul Sănătăţii a pus în pericol siguranţa naţională, publicând datele referitoare la procesul de vaccinare

  1. @ Au ăştia angajaţi la MAI cam câţi strângeau la oaste Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Iancu de Hunedoara, Mihai Viteazul, etc., când aveau războaie şi mai primeau şi susţinere de pe la ţările aliate, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *