Skip to content
Politică

DOVADA că tehnocrații se laudă degeaba cu debirocratizarea FOTO

facebook.com

Editorialistul PSnews.ro Bogdan Stoica are DOVADA că tehnocrații se laudă degeaba cu debirocratizarea.

Publicistul prezintă, marți, într-un articol de pe blog, situația infernală de la Serviciul permise și înmatriculări auto din Prefectura Prahova: cozi interminabile și teancuri întregi de documente necesare, în ciuda faptului că guvernul Dacian Cioloș se laudă pe toate drumurile că a înființat așa-numita „Comisie de tăiat hârtii”.

„Este 1 noiembrie, aproximativ ora 14.00 și sunt singurul care aplaudă, din toată lumea de la coada făcută la Serviciul Înmatriculări Prahova . Cum iese un nene sau vreo tipă de prin birouri, aplaud și strig «Bravo! Bravooo!». Lumea râde în jurul meu, ceea ce e bine, acum o jumătate de oră se uitau ciudat, ca la un nebun. O fac pentru mine, dar și pentru copilul din poza de mai sus. Sau nu te-ai prins că mogâldeața aia e un copil? E aici de ore bune, cu maică-sa, care probabil că n-a avut cu cine să-l lase acasă”, începe Bogdan Stoica să-și relateze epopeea.

Bloggerul povestește cum, chiar dacă ghișeele se deschid la 8:30, oamenii se așază la coadă încă din zori, de la ora 6, apoi este nevoit să aștepte îngrozitor de mult, din cauza nesimțirii monumentale a funcționarilor publici din spatele ghișeelor, care se mișcă în ritmul melcului turbat.

Iar acum vine partea esențială, pe care orice membru al cabinetului Cioloș ar trebui să o citească de zece ori înainte să mai deschidă gura ca să se laude cu debirocratizarea tehnocrată.

„Sunt al șaselea, dar la fiecare om se stă între 5 și 10 minute. Dacă prind un nene cu mai multe mașini de înmatricular, am căcat steagul, plec de aici la 12. Și ghici ce? Tipul din fața mea are opt mașini de înmatriculat. Mă duc să fumez, apoi revin. Cobor iar, în urma unui pont. Cică dacă n-ai hârtiile puse în ordine, ăștia de la înmatriculări se enervează, urlă la tine, ți le aruncă înapoi. Tipa care mi-a făcut actele mi-a zis că sunt în regulă așa, dar poți să știi? Cobor la unul din birourile de copiat acte, dau cinci lei și un nene mi le așează în misterioasa ordine. Îmi mai face și câteva xeroxuri, că lipseau. Clar, omul își merită banii.

Apropo: știți de câte hârtii e nevoie ca să înmatriculezi o mașină? De 26. Douăzecișișase!!!! Îmi vine rândul la ora 13.00, actele sunt toate și în ordinea corectă, mi se spune să revin pe 1 noiembrie. Adică peste două săptămâni!!!! La ultima mașină, în 2012, am obținut numerele într-o zi. La penultima, în 2007, în trei zile, își varsă Bogdan Stoica năduful.

Găsiți AICI mai multe detalii (însoțite de imagini), inclusiv despre felul în care prefectul de Prahova a rezolvat situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *