Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Dovezile” lui Tudorache, contestate de un contracandidat direct: ”Eu și PNL aveam aceleași cifre, iar domnul Tudorache avea alte cifre”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitată la ”Puterea Știrilor”, Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a declarat că „este limpede că există nereguli majore în procesul de numărare a voturilor”, amintind de scandalul de la Sectorul 1. Ioana Constantin susține că „sunt neconcordanțe mari între procesele verbale pe care PMP și celelalte partide le-au colectat și ceea ce apare oficial”.

„Neplăcut și rușinos pentru democrație și pentru Capitala țării. Dacă s-au fraudat sau nu s-au fraudat alegerile este treaba instituțiilor să facă lumină în această poveste. Este un lucru limpede, însă, și eu am spus în toate aceste zile de la ziua votului că există nereguli majore în procesul de numărare a voturilor și în ceea ce s-a întâmplat ulterior. Și m-aș referi aici la procesele verbale, pentru că sunt neconcordanțe mari între procesele verbale pe care noi le-am colectat, nu doar PMP, ci și alte partide. Aici este o problemă, iar ironia este că PSD, de exemplu, are procese verbale diferite. Aici ar fi un semn de întrebare.

Eu l-am văzut pe primarul Tudorache alergând cu câte un proces verbal la televizor. Eu am alte cifre pe aceeași secție. PNL are cifre similare cu ale mele pe aceeași secție, iar domnul Tudorache are alte cifre”, explică Ioana Constantin.

Totodată, secretarul general adjunct al PMP este de părere că există „o schemă gândită la nivelul întregii Capitale și la nivelul județelor”, susținând că există multe secții cu zero voturi pentru PMP care, după contestații, au ajuns la nivelul sutelor.

„Au fost foarte multe secții cu zero voturi, și în Sectorul 1, dar și în alte sectoare ale Capitalei. PMP a avut zero voturi în foarte multe secții, au fost contestații și am găsit zeci de voturi, până la sute de voturi ulterior. Cred că celelalte contestații le-au făcut colegul meu de la Sectorul 6, Ștefan Florescu. Am făcut și eu astfel de contestații și repet, au fost neconcordanțe majore între votul pe Consiliu și votul pentru candidat”, spune secretarul general adjunct PMP.

Ioana Constantin a adus în discuție câteva orașe din țară, unde s-au observat nereguli în privința numărării voturilor, susținând faptul că deși „s-au făcut contestații, nu au reușit să obțină o verificare a voturilor anulate”.

„La Argeș, între candidatul la funcția de președinte la Consiliu Județean din partea PMP și votul la lista de Consiliu Județean este o diferență de 8.000 de voturi. Oricine știe că o astfel de diferență de aproximativ patru procente nu este posibilă nici acolo unde discutăm despre figuri proeminente într-un județ de baroni locali.

Nu ar fi putut exista o diferență atât de mare de voturi între dumnealui și lista noastră la Consiliul Județean și asta ne-a dus sub prag.

Același lucru la Călărași, între colega noastră Simona Vlădica și listă, 1.700 de voturi.

La Vrancea, ne bucurăm toți că am scăpat de Oprișan, dar totuși sunt foarte multe voturi anulate. Eu discut aici despre multe voturi anulate, mii de voturi anulate , același lucru în Argeș, același lucru în Călărași, același lucru în Vrancea, în Covasna, unde sunt mii de voturi anulate, unde colegii mei au reușit să scoată 4,88.

Eu am convingerea că și acolo am intrat în Consiliul Județean, dar nu au fost băgate în seamă contestațiile. Asta este o altă problemă, că s-au făcut contestații pentru reverificarea voturilor anulate și nu am reușit să obținem o verificare a voturilor”, a mai spus Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *