Skip to content
Societate

DOZA DE BINE: România ocupă locul 6 în lume în clasamentul ţărilor cu cel mai rapid internet

usfreenews.com

România ocupă locul 6 în lume într-un clasament al ţărilor cu cel mai rapid internet fix, cu o medie de 217 mbps, top condus de Singapore (262 mbps), urmată de Hong Kong, Monaco, Elveţia şi Thailanda, potrivit unei analize publicată de Visualcapitalist.com.

Datele au la bază rezultatele din luna august din Speedtest Global Index, compilează informaţii de la milioane de utilizatori din peste 190 de ţări, atât pentru reţelele de internet fix, cât şi mobil.

În cazul României, viteza medie de download este de 217 mbps, iar pentru upload de 173 mbps.

Viteza şi calitatea conexiunii la internet este influenţată de infrastructură, proximitatea şi conectivitatea cu cablurile submarine, dimensiunea ţării respective şi investiţiile realizate în acest domeniu de autorităţile locale.

În ceea ce priveşte internetul mobil, România nu mai apare în top 10, clasamentul fiind format din Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud, Norvegia, Qatar, China, Arabia Saudita, Kuwait, Cipru, Australia şi Bulgaria, cu viteze cuprinse între 195 mbps şi 126 mbps.

În acest top, România se află pe locul 43 la nivel global, cu o viteză medie de download de 55,9 Mbps şi de 14,5 Mbps la upload.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *