Skip to content
Puterea Știrilor Video

Dr. Adina Alberts acuză autoritățile că nu au informat corect populația în privința pandemiei: E clar că aceste decizii nu sunt luate de un epidemiolog

facebook.com/dradinaalberts

Medicul chirurg Adina Alberts a avut încă de la debutul stării de alertă o poziție tranșantă față de setul de măsuri impuse de autoritățile din România în criza coronavirusului, acuzând faptul că cetățenilor le era impus un set de restricții mai dure în relaxare, decât în starea de urgență.

Invitată la „Puterea Știrilor”, dr. Alberts spune că a existat o discrepanță uriașă între deciziile autorităților, fiind necesare decizii închegate ale acestora:

" "

„Nu poți să lași copiii să se ducă la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională și să nu dai voie persoanelor în vârstă sau credincioșilor să se ducă într-o biserică. De ce nu permiți accesul la biserică, dar permiți ca niște copii să se ducă să-și dea examenul de bacalaureat? Care e diferența din punct de vedere medical? Eu tot ce povestesc, o fac din punct de vedere al riscurilor epidemiologice. Nu le văd deloc în echilibru! E clar că aceste decizii nu sunt luate de un medic epidemiolog”, spune dr. Adina Alberts.

De fiecare dată, medicul precizează că nu este împotriva purtării măștii, ci împotriva introducerii obligativității și atrage atenția asupra faptului că anumitor categorii de cetățeni le este greu să poarte măștile: astmatici, persoane cu BPOC, cardiaci, copii.

„Ne-a lipsit maxim informarea corectă. Vă aduceți aminte, la începutul pandemiei, când spuneau să nu purtați mască, ca după aceea după o lună, vezi Doamne, au apărut niște studii… Asta este o minciună crasă”, a declarat dr. Adina Alberts, la „Puterea Știrilor”.

Dr. Adina Alberts mai spune că numărul mare de cazuri de coronavirus din România după măsurile de relaxare este firesc, deoarece lumea a început să se miște și ajungem astfel la un număr mai mare de îmbolnăviri, însă marea majoritate a acestor cazuri sunt forme ușoare sau asimptomatice. Aceasta mai vorbește și despre alte riscuri de îmbolnăvire de coronavirus, la care sunt expuși românii:

„Telefonul mobil, poate cel mai utilizat obiect, țigara pentru fumători, deci sunt multe lucruri la îndemână, pe care noi le utilizăm tot timpul și încă o dată vă spun, oamenii nu au pregătire medicală. La un moment dat, pe conturile de socializare circula un filmuleț făcut undeva în Asia care ne arătat tuturor cât de ușor este să te contaminezi. Nu conștientizăm gestica, nu putem avea pretenția ca oamenii să știe, iar fără să informăm, să îi amendăm că au greșit”, conchide dr. Alberts.

Adina Alberts atrage atenția că în lipsa unor protocoale clare, nu doar adulții sunt expuși bolilor virale, ci și copiii.

„E foarte important să înțelegeți importanța informării tuturor oamenilor, cum să se protejeze, cum să își păstreze sănătatea. Copiii sunt lăsați în grădiniță, știți că se spune lasă-l acolo să răcească pentru că așa face imunitate. Este o greșeală, așa ceva nu este firesc să se întâmple: copilul intră în septembrie la grădiniță și este bolnav până în luna iunie, când ia vacanță. Am făcut un calcul, într-un an, fetița mea ia cam 3-4 l de sirop de diverse tipuri, pentru că nu pot să-mi las copilul netratat. Ea din 5 zile de grădiniță, 2-3 era bolnavă, în recuperare. Nu este firesc, deci trebuie făcute protocoale. Nu putem să lăsăm copiii acolo, bolnavi, pentru că orice boală care se suprapune pe perioada de convalescență determină tot felul de complicații, sau se cronicizează ceva la vârstă matură, deci nu este deloc corect să spui „Lasă copilul acolo, că își face el imunitatea”. Nu așa, ci prin curățenie,vaccinare, îngrijire, așa își face imunitatea”, a mai declarat dr. Adina Albers, la „Puterea Știrilor”.

1 comentariu la “Dr. Adina Alberts acuză autoritățile că nu au informat corect populația în privința pandemiei: E clar că aceste decizii nu sunt luate de un epidemiolog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *