Skip to content
Sănătate

Dr. Adrian Marinescu, despre administrarea unei doze booster în fiecare iarnă: Ar putea fi o variantă

Facebook

Doza booster ar putea să devină necesară în fiecare iarnă în România, mai ales că multe ţări se confruntă deja cu valul 5 al pandemiei. Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balş”, a explicat în ce condiţii ar fi posibil acest scenariu.

Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori.

Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster.

Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

1 comentariu la “Dr. Adrian Marinescu, despre administrarea unei doze booster în fiecare iarnă: Ar putea fi o variantă

  1. & Ăsta de e medic zice că să se „vaccineaze” și o dată pe an, a;a cum diverse alte specii ce trăiesc în libertate au raporturi sexuale, ? Sunteți de părere că încearcă totuși să lupte pentru independența profesiei, de medic , de influențele politicului, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *