Skip to content
Sănătate

Dr. Adrian Streinu Cercel: Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască

Inquam Photos/Octav Ganea

Dr. Adrian Streinu Cercel a explicat de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala. Medicul atrage atenția că vaccinurile sunt în continuare esențiale, dublate de respectarea măsurilor sanitare,

“Trebuie să împărțim puțin apele pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor.

Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpid e tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpid e tipul imunoglobulină G. Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală, etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infecăm cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a declarat Adrian Streinu Cercel la postul B1TV.

Acesta a mai precizat că vaccinurile sunt importante pentru stoparea pandemiei, tocmai pentru că infecțiile se pot transmite în continuare dacă doar o parte dn populație este vaccinată: “Acest vaccin este o mană cerească pentru noi, dacă nu înțelegem acest lucru să nu ne mirăm că ni se întâmplă”, a spus medicul Streinu Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *