Skip to content
Sănătate

Dr. Alexandru Rafila, despre evoluţia pandemiei: Eu cred că în această vară situația o să intre pe un făgaș normal

Inquam Photos/Octav Ganea

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că situația epidemiologică se îmbunătățește la nivel global, nu doar în România.

Medicul atrage însă atenția asupra unui scenariu posibil: țările care au vaccinat mai mult de 70% din populație să solicite măsuri suplimentare pentru țările cu 30-40% rată de vaccinare, tocmai pentru a nu răspândi virusul.

„Din punct de vedere al OMS vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie. Aceste idei au ca efect pe termen mediu un eșec al campaniilor de vacinare. Nu e vorba de discriminare, ci de uniformizare. Acum dacă vrei să mergi în Belgia, de exemplu europarlamentarii, ei trebuie să meargă la Parlamentul European cu test, chiar dacă au fost vaccinați.

În momentul în care o să apară certificat nu mai trebuie să se testeze. Greșeala e când încerci să introduci ideea că vaccinarea îți oferă niște avantaje. Dacă tratezi în mod egal persoanele nu mai apare această poveste.

Eu cred că în această vară situația o să intre pe un făgaș normal, cu o precizare: în momenul în care o să fie țări cu 60-70% din populație vaccinată și alta cu 30-40% poate reapărea o problemă care să genereze măsuri sau restricții suplimentare. Nu pentru cei vaccinați, ci pentru cei care sunt succeptibili să se îmbolnăvească”, a spus Alexandru Rafila, la postul Dig24.

2 comentarii la “Dr. Alexandru Rafila, despre evoluţia pandemiei: Eu cred că în această vară situația o să intre pe un făgaș normal

  1. @ Campanii electorale cu vaccinări și etc., amintind și de unele „atitudini politice” ale decidenților de după 1945, ?
    Ăsta zice că nici vaccinat nu se simte în siguranță, arătând că nu are multă încredere în vaccin dacă nu sunt foarte mulți vaccinați, ? Are totuși și varianta să se trateze , dacă vaccinul nu ar fi eficient, ? Un alt aspect af fi că nu ar vrea în lumea mică aia de 30-40%, ci în aceea mare de 70-80% , scoruri obținute de Ion Iliescu mai pe la „începuturile democrației” , perioadă când opoziția avea un rol figurativ, ?

  2. & Rafila îndeamnă populația la „plăcinta vaccinării”, pentru a se simți al[turi de cei mulți vaccinați, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *