Skip to content
Sănătate

Dr. Alexandru Rafila, referitor la riscul contractării coronavirusului: Dacă masca se va umezi, poate dăuna

Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, a precizat, miercuri seară, că purtarea măştii de protecţie creează un disconfort, însă ea reduce transmiterea virusului.

Alexandru Rafila a avertizat asupra purtării unei măşti umede, care poate creşte riscul contractării coronavirusului. „Dacă masca se va umezi, poate dăuna. Există şi o alternativă, este vorba despre măştile textile, care poate nu oferă un nivel la fel de bun de protecţie, dar sunt o alternativă, mai ales că se pot spăla şi se pot călca. Există multe persoane care poartă astfel de măşti”, a spus Alexandru Rafila la B1TV.

Acesta a continuat: „Este o problemă legată de disconfortul creat de purtarea măştii, mai ales dacă într-o incintă închisă este cald, aşa cum este în mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, există şi persoane care nu cred în utilitatea măştii. Sigur că părerile sunt împărţite. Studiile arată că purtarea măştii reduce semnificativ transmiterea virusului şi că este mai eficientă decât izolarea la domiciliu”.

Conform preşedintelui Societăţii de Microbiologie, purtarea măştilor de protecţie creează probleme de natură economică şi logistică. „Eu cred că cei care au legiferat această măsură au luat în calcul toate elementele. Trebuie să existe stocuri foarte mare de măşti şi o distribuţie la nivel naţional care să facă posibilă existenţa acestor măşti. Cred că aici trebuie o gândire mai aplicată cum să rezolvăm această problemă. O soluţie mai realistă va fi cea a măştilor textile”, a mai spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *