Skip to content
Sănătate

Dr. Anthony Fauci, semnal de alarmă despre pericolul variantei Omicron: Mulţi copii vor ajunge ”inevitabil” la spital

Facebook

Principalul epidemiolog al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat miercuri că este „inevitabil” ca mulţi copii să ajungă la spital pe măsură ce răspândirea în SUA a variantei Omicron a coronavirusului creşte numărul de cazuri.

„Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor ca urmare a înaltei sale contagiozităţii înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi”, a declarat Fauci, la conferinţa de presă a echipei guvernamentale însărcinate cu răspunsul la pandemie.

Anthony Fauci a subliniat că este posibil ca minorii care suferă de boli subiacente să ajungă la spital. „Este un lucru inevitabil”, a explicat el. În acest sens, expertul a precizat că cel mai bun mod de a preveni infectarea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei lor este ca persoanele din jurul lor să fie vaccinate anti-COVID-19. „Când sunt afară şi dacă sunt suficient de mari pentru a tolera masca, protejaţi-i cu o mască sanitară, mai ales în locurile foarte aglomerate”, a recomandat expertul, potrivit Agerpres.

În SUA, autorităţile au dat undă verde vaccinării copiilor din categoria de vârstă 5 – 17 ani. De asemenea, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a recomandat administrarea unei doze de rapel a vaccinului Pfizer copiilor imunodeprimaţi (cu neoplazii, boli autoimune, boli cronice, sub tratament imunosupresor).

Un comitet ştiinţific al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) studiază de miercuri posibilitatea ca toţi minorii cu vârste între 12 şi 15 ani să primească doza de rapel, după ce FDA şi-a dat luni acordul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *