Skip to content
Coronavirus

Dr. Carmen Dorobăţ: Ne-am stabilizat la circa 1000 cazuri pe zi, dar vine o perioadă în care așteptăm să fie un număr mai mare

digi24.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăț declară că, în acest moment, situația infectărilor cu noul coronavirus din România s-a stabilizat la aproximativ 1000 de noi cazuri pe zi, ceea ce nu este îmbucurător, ținând cont de faptul că vine sezonul rece în care virozele se înmulțesc.

Cifrele se stabilizează la un nivel pe care noi nu ni-l dorim, pentru că ne aflăm într-un platou, într-adevăr nu am crescut. Ne-am stabilizat în jur de 1000 și ceva de cazuri pe zi, ceea ce nu este de bucurie pentru că vine o perioadă în care ne așteptăm să fie un număr mai mare de noi infectări pe zi și dacă pornim de la o bază de în jur de 1000, ne așteptăm ca vârful să ajungă destul de înalt, astfel încât noi vom fi puși în dificultate, în zona medicală, din punct de vedere al numărului de paturi libere, cum câteodată se întâmplă și în prezent„, a spus medicul într-o intervenţie la B1TV.

În ceea ce privește înceăperea școlii, medicul a spus că medicii de familie ar trebui să sfătuiască părinții dacă este sigur sau nu să îi ducă copii la școală, în funcție de situație. Totodată, ea a mai spus că cei mici nu trebuie să simtă că sunt presați să respecte măsurile de protecție, ci să vină mai degrabă natural.

Responsabilitatea este a celor care conduc instituția de învățământ si a autorităților locale. Nu știu dacă va fi mai ușor să o începem peste o lună sau peste 2 luni, când deja vom fi in sezonul rece. Trebuie să vină un moment în care să gândim foarte bine modul în care să acționăm cel mai corect pentru ca elevii să meragă la scoală. Revenind la vârste la care nu se pune problema să discute numai online, atunci responsabilitatea este în egală măsură a familiei și aș aduce lângă familie, medicul de familie care este cel mai in măsură se dea niste sfaturi fiecărei familii in legatură cu începutul de an, iar de pe altă parte instituția de învățământ.

În momentul de față există fel de fel de mijloace de mijloace de dezinfecație și alături de gandirea unei strategii, care să fie adaptabilă unei anumite varste, astfel încât copilul să nu suporte foarte greu si să nu aibă o presiune în momentul în care se discută despre purtarea unei măsti sau viziere„, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *