Skip to content
Sănătate

Dr. Gheorghiţă, despre decesele din Norvegia: Vaccinarea nu previne decesul prin alte cauze

Inquam Photos / George Călin
" "

Șeful Comitetului de coordonare a campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinul nu previne moartea din alte cauze, cu referire la decesele din căminele de bătrâni din Norvegia.

În acest moment nu există vreun semnal privind o relaţie de cauzalitate între imunizare şi acele decese, o analiză fiind în curs, a mai menționat dr. Gheorghiță.

" "
" "

„Pot să vă spun că în Norvegia, zilnic, în centrele rezidenţiale se înregistrează, din nefericire, circa 400 de decese la această categorie de persoane extrem de fragile, persoane cu vârstă de peste 80 de ani, persoane cu boli terminale.

Trebuie să reamintim faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 previne îmbolnăvirea prin COVID-19 şi nu previne, din păcate, decesul prin alte cauze, prin alte boli”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a adăugat că, la nivel european, zilnic, se înregistrează peste 12.000 de decese în astfel de centre medico-sociale.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, există o analiză în curs privind situaţia din Norvegia.

Asocierea întâmplătoare (…) între momentul vaccinării şi instalarea decesului din alte cauze medicale poate să ridice această suspiciune pe care şi colegii din Norvegia au ridicat-o.

Este o analiză în curs, însă la acest moment nu există semnal sau vreun semnal că ar exista o relaţie de cauzalitate între vaccinare, respectiv instalarea acelor decese. Şi vă dau o situaţie ipotetică: o persoană se poate vaccina şi peste două zile, indiferent de vârsta ei, poate să aibă un accident rutier şi să-şi piardă viaţa.

Nu înseamnă că s-a întâmplat din cauza acelui vaccin. Din păcate, sunt boli terminale, sunt boli foarte grave, care practic au parcursul lor natural, care este puţin influenţat sau mai puţin influenţat de actul medical propriu-zis.

Din acest punct de vedere, nu s-a stabilit la acest moment o relaţie de cauzalitate. Vom aştepta rezultatele din Norvegia şi, în momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranţă, ele vor fi cunoscute şi de noi şi de opinia publică. Dar, repet, nu avem semnale de existenţa unei relaţii de cauzalitate”, a precizat Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *