Dr. Mihaela Leventer: Dermatologia, specialitate fanion în medicină

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie, profesează de zeci de ani și încă găsește inspirație pentru proiecte noi. În emisiunea Sănătate, tuturor!, difuzată online, vineri seara, din studiourile PS News, realizată de Mihaela Tatu, dr. Leventer vorbește despre educația pentru sănătate în România, despre ten și problemele acestuia, despre cancerul de piele și chirurgia oncologică cutanată sau alegerea produselor cosmetice.

Discuția decurge alert, prietenos, între două femei care aparțin zodiei Berbec, așadar mânate de dorința de „a merge înainte și a izbândi”, cum precizează medicul dermatolog, al cărui parcurs profesional este scos în evidență de gazda emisiunii.

„Vom vorbi astăzi despre ten din perspective multiple, cu cel mai relevant specialist în domeniu, dr. Mihaela Leventer. Are o experiență de peste 40 de ani. A înființat prima clinică privată de dermatologie și chirurgie oncologică din România, iar acum formează și specializează medici din toată țara în dermatologie și chirurgie oncologică. (…) este doctor în medicină, a realizat prima intervenție de transplant de păr, prima lipoaspirație”, arată Mihaela Tatu.

Iar ultimul proiect pus la cale de dr. Leventer este unul de dezvoltare regională, în parteneriat cu un coleg din Constanța, pentru dermato-oncologie în zona Dobrogea”.

De unde atâta energie, se întreabă Mihaela Tatu. Dr Leventer răspunde: „Pentru că îmi place ce fac” și explică apoi că a ales dermatologia dintr-o întâmplare fericită și scoate în evidență punctele forte ale unei specialități fanion în medicină, care se ocupă de peste 3000 de afecțiuni și care se poate practica pe mai multe paliere.

„Este vorba despre partea medicală clinică, foarte bogată în patologie, partea oncologică, care s-a dezvoltat foarte mult, unde ne armonizăm cu politicile UE, partea estetică sau alte nișe.

E o întâmplare, dar sunt fericită că am ajuns în zona asta și că mi se potrivește foarte bine. E o specialitate foarte ofertantă, cu foarte multe nișe profesionale. Poți să evoluezi în zona științifică înaltă, să intri în zona de cercetare. Sunt foarte multe domenii în care dermatologia este fanion. Există partea asta de medicală clinică foarte, foarte bogată în patologie.

Este, cred, singura specialitate care are în observație, peste 3000 de afecțiuni care se întâmplă la nivelul pielii. Sigur, cele mai multe, 20% din ele sunt cele care produc cea mai mare solicitare de consultații medicale, dar există un 80% de afecțiuni mai rare pe care totuși trebuie să le cunoaștem, să le recunoaștem și să le tratăm. Asta este partea clinică. Există o parte oncologică care s-a dezvoltat odată cu specialitatea. Sigur, sunt țări mult mai avansate decât suntem noi în zona aceasta, dar în politica asta europeană de omogenizare a serviciilor medicale în zona de Uniune Europeană intrăm și noi la pachet și, vrând-nevrând, trebuie să ne aliniem regulilor internaționale. Este partea de estetică care se adresează pielii sănătoase și frumoase și există și există și alte nișe profesionale în care putem să evoluăm foarte bine”.

Dr. Leventer nu uită să își laude echipa: „e o echipă mare de dermatologi și cred că e o echipă foarte frumoasă, dacă nu cea mai frumoasă echipă din țară, (cu medici, n.r.) foarte competenți și fiecare este supraspecializat pe ceva, astfel încât să nu intrăm în conflict, ci să ne ajutăm și să ne sprijinim în livrarea unui serviciu foarte bun, unui serviciu competent”, mai spune specialistul.

Autor: Susana Pletea

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: