Skip to content
Sănătate

Dr. Radu Țincu: O persoană vaccinată nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta

focuspress.ro

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a explicat că noile variante virale sunt mai agresive din punct de vedere al rezistenței la anticorpi, astfel că vaccinul este mai puțin eficient în fața lor comparativ cu variantele inițiale ale SARS-CoV-2.

Chiar și așa, potrivit medicului, o persoană vaccinată nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi ale coronavirusului, cum este tulpina Delta. „Faptul că noile variante virale sunt mai agresive din punct de vedere al rezistenței la anticorpi, știm asta, adică nu mai avem aceeași eficiență a vaccinului așa cum a fost dezvoltat pentru variantele inițiale când a apărut coronavirusul.

Din această perspectivă, este clar că în următoarea perioadă vom asista la pacienți care, chiar dacă sunt vaccinați, este posibil să dezvolte forme care să fie simptomatice de COVID-19 cu variantele Delta”, a declarat medicul la postul B1 TV.

El a comentat și știrea potrivit căreia Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor a recomandat testarea persoanelor vaccinate în cazul expunerii la virus, chiar dacă acestea sunt asimptomatice, pentru că ar putea transporta „cantități mari” de încărcătură virală. Radu Țincu spune că exprimarea „cantități mari” nu este una științifică și că agenția americană ar trebui să indice și niște valori.

În primul rând, această testare de care spui ar trebui să țină cont de incidența de circulație a bolii în comunitate. Este clar că dacă avem o incidență scăzută asta înseamnă că virusul nu circulă și n-are rost să testezi și vaccinații pentru că, oricât de mult am vrea să credem că un vaccinat este identic cu un nevaccinat, lucrul acesta nu se întâmplă.

De ce? Din două motive – un vaccinat nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta, și în al doilea rând trebuie să ne gândim când devine o persoană infectată contagioasă pentru ceilalți”, a adăugat Radu Țincu.

1 comentariu la “Dr. Radu Țincu: O persoană vaccinată nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta

  1. @ Dacă s-a demonstrat statistic și științific că țările care au vaccinat mai mult și de mai multă vreme au populațiile în îmbătrânire și în scădere, având dificultăți și la autofinanțarea sistemelor de pensii, deci folosind procedura deficitelor pentru finanțarea sistemelor de pensii, procedură care contribuie la creșterea îndatorării și pe fondul îmbătrânirii populației active ce contribuie la finanțarea bugetului de pensii și al unei natalități mai reduse, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *