Skip to content
Coronavirus

Dr. Rafila: Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică

Inquam Photos / Octav Ganea

Profesorul dr. Alexandru Rafila a vorbit despre evoluția pe care o are graficul infectărilor cu coronavirus la nivel mondial. El a explicat că evoluția arată că odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul infectărilor acolo, o creștere alarmantă fiind remarcată în emisfera sudică.

Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. În Africa de Sud este o creștere marcantă. Sezonalitatea pe care o atribuiam și acestui virus se pare că încet – încet începe să se contureze. Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului. Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental, ăsta e lucrul essential. Și atunci, vom putea sa gestionăm mult mai bine și fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a explicat Alexandru Rafila, conform digi24.ro.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *