Skip to content
Sănătate

Dr. Rafila: Succesorul lui Costache trebuie să aibă o echipă cu atribuții clare. Nu e posibilă testarea în masă a bucureștenilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Societății de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

Despre anunțul lui Costache privind testarea tuturor bucureștenilor, Rafila afirmă că din punct de vedere tehnic nu este posibil. „Nu știu dacă ar fi vreun beneficiu„.

Nu cunosc acest proiect (anunțat de Victor Costache privind testarea în masă – n.r.) ca să fac comentarii. Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Și nu cred că este util pentru că dacă eu testez la un anumit moment nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă ar avea vreun beneficiu„, a declarat Rafila joi, la Digi 24.

Întrebat despre demisia lui Victor Costache, Alexandru Rafila a spus că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

Medicul mai afirmă că va fi greu de gestionat criza COVID „dacă nu reușim să facem functionale DSP-urile” și că ar trebui acordată o mai mare importanță Institutului Național de Sănătate publică, unde sunt oameni pregătiți, scrie hotnews.ro.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a anunțat demisia joi dimineață, iar premierul Ludovic Orban a anunțat că îi va propune președintelui Iohannis numirea secretarului de stat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *