Skip to content
Societate

Dr. Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru românii sceptici: Siguranţa vaccinării reprezintă pentru noi prioritatea zero

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat, întrebat vineri ce transmite românilor sceptici la vaccinarea anti-COVID, că numai o campanie de informare şi o comunicare directă poate livra o informaţie ştiinţifică, validată şi din surse sigure.

El a adăugat că doar printr-o informare bună fiecare român poate decide dacă vrea sa nu să se vaccine şi a dat reasigurări că vor fi folosite doar vaccinurile care sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

„Doar o campanie de informare şi comunicare corectă poate să livreze o informaţie ştiinţifică, validată, din surse sigure şi doar printr-o bună informare fiecare persoană poate să decidă în final dacă doreşte să se vaccineze sau nu.

Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată. Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, întrebat ce mesaj transmite românilor sceptici la vaccinare, în contextul în care un studiu arată că 4 din 10 români nu ar vrea să se vaccineze.

Acesta a adăugat că deoarece siguranţa vaccinării este prioritatea zero a CNCAV este pregătită riguros activitatea în cadrul campaniei de vaccinare.

„Din acest punct de vedere pregătim cu temeinicie şi cu maximă rigurozitate activitatea din cadrul campaniei de vaccinare. Înţelegem cât se poate de bine nevoia timpului scurt în care se desfăşoară evenimentele, dar înainte de toate este important să fim pregătiţi aşa încât să putem face faţă aceste provocări fără precedent”, a completat Gheorghiţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *