Skip to content
Sănătate

Dr. Virgil Musta: Nu se întrevede faza descendentă a pandemiei

Facebook

Dr. Virgil Musta, medic-șef al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, consideră că rata de pozitivare nu reprezintă neapărat un motiv de îngrijorare.

Aceste variații nu cred că sunt semnificative din punct de vedere al prognosticului pandemiei. Pandemia este în creștere sau de mai bine de o lună de zile într-un platou, de peste 1.000 – 1.300 de cazuri, care diferă și de numărul de teste, dar și ‘exactitatea’ cu care se fac aceste testări. Pot fi pe simptomatologie, adică pe definiție de caz, ori aleatoriu, pentru cei care vor să meargă în concendiu sau pur și simplu să se testeze.

Nu cred că există o semnificație aparte, prin faptul că astăzi au ieșit valori mai mari. Principala semnficație se referă la faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri și încă nu se întrevede faza descendentă a pandemiei și, ca să fiu sincer, odată cu începerea anului școlar, s-ar putea să avem o ușoară creștere. Sperăm să nu fie un număr foarte mare de cazuri”, a declarat Virgil Musta pentru B1.ro.

Numărul de noi infectări cu SARS-COV-2 rămâne relativ constant, potrivit ultimului raport transmis de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.109 de noi cazuri, însă raportate la un număr mult mai mic de teste efectuate.

14.784 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. 8.978 au fost realizate în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 5.806 la cerere. Astfel, 7,5% dintre cei testați au fost depistați pozitiv, adică 1 din 14 oameni. Ieri au fost efectuate 24.939 de teste (14.782 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.157 la cerere) și depistate 1.311 de noi cazuri, deci o persoană pozitivă din 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *