Skip to content
Sănătate

Dr. Virgil Musta, vești bune despre varianta Omicron: Nu vor fi atât de multe forme severe și decese

Facebook

Dr. Virgil Musta calmează spiritele și vine cu vești bune cu privire la evoluția crizei COVID-19 în România. Medicul infecționist din Timișoara se așteaptă ca numărul de cazuri noi să crească rapid, dar crede că cele mai multe forme vor fi ușoare, deci vor fi înregistrate puține decese.

Numărul de cazuri va crește foarte rapid, pentru că această tulpină este foarte contagioasă. De 70 de ori mai contagioasă decât tulpina Delta, care la rândul ei era contagioasă. Ăsta este un lucru neplăcut, pentru că va crea o mare presiune pe sistemul de sănătate.

Pe de altă parte, sunt și vești bune. Ați văzut, graficul creșterii și scăderii acestor cazuri este unul foarte scurt. În sensul că acestea cresc rapid, ajung la un număr foarte mare, aproape dublu decât numărul din celelalte valuri pandemice, dar și scad, pentru că se epuizează repede.

A doua veste bună este că nu sunt atât de multe forme severe și decese. La francezi, la aproape 300.000 de cazuri, au aproximativ 100 de decese pe zi. În Anglia, la peste 200.000 de cazuri, au 60 și ceva de decese”, a declarat Virgil Musta, pentru Antena 3.

Medicul a amintit că față de velul precedent, românii mai au acum la dispoziție accesul la testare rapidă, la cele mai mici simptome și utilizarea antiviralelor, respectiv a anticorpilor monoclonali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *