Skip to content
Opinii & Analize

Dragă Ciucă,

PS News

Am râs ieri de faza cu ipotetica rachetă căzută în România, ne-am răcorit, dar pe urmă ai vorbit tu și mi-a căzut râsul pe jos.

„Este o problemă care ține efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naționale și nu aș vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză. Iar partea aceasta de siguranță eu pot să vă spun că așa cum de fiecare dată am avut posibilitatea, și în acest moment susțin că prin tot ceea ce facem la nivelul guvernului, împreună cu aliații nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente”.

Adică? Ai adus vreo sculă nouă care poate intercepta un S300? Ceva ce polonezii – cu o armată de enșpe ori mai dotată ca a noastră, n-au?

„România este o țară sigură”.

Nu’ș ce să zic. În fraza anterioară nu păreai așa sigur că e o țară sigură. Spuneai că lucrezi la asta dar nu e gata, nu ai dat detalii, deduc că probabil mai ai de pus sarea și cimbrul la ciorba aia de colivă.

„Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia. Este foarte greu de previzionat, este foarte greu de anticipat un astfel de eveniment. Orice măsuri am… ”

Deci nu suntem o țară sigură. Că dacă eram n-ai fi zis că este imposibil să previi o asemenea situație. Deși cu un paragraf mai sus ai spus că luați toate măsurile ca să nu avem asemenea evenimente.

„Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situație. Este imposibil”.

Da, e clar. Not. Adică nu doar că nu avem o sculă care să intercepteze un S300, dar nici nu avem de unde să cumpărăm. Nasol. Vezi dacă putem măcar să închiriem una.

Dacă ai fi un pacient agitat iar eu psihiatrul tău ți-aș face o injecție cu Liniștitor și apoi ți-aș face analiza conținutului. „Uite, măi Niculaie, ai zis că alb, apoi că negru, și apoi ai argumentat negru cu alb. Dă-o dracului, Nicolae, vezi cum e dacă nu-ți iei pastilele?”

Faza e că eu nu-s psihiatru, iar tu nu ești pacientul, ci premierul meu. Mi-ar fi plăcut să-mi spui azi fie că pot să dorm liniștit, fie că situație e gravă. Or, tu mi-ai zis „stai liniștit, situația e foarte gravă, facem tot ce putem ca să nu scape nimeni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *