Skip to content
Politică

Drăghici, validat în funcția de președinte al AEP

news.ro

Social democrații au validat marți seară, în ședința Comitetului Executiv numirea lui Mircea Drăghici în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente.

Draghici este trezorierul PSD dar și inițiatorul modificării legii finanțării partidelor politice, lege prin care s-a majorat excesiv sumele acordate de stat formațiunilor politice. De precizat ar fi că AEP este instituția care verifică printre altele și modul cum sunt cheltuiți banii publici de către partide.

Mircea Drăghici urmează să demisioneze din funcția de deputat dar și cea de trezorier al PSD. Drăghici este unul dintre fidelii președintelui PSD, Liviu Dragnea dar și cel car a inițiat modificarea legii finanțării partidelor politice. În urma adoptării de către Parlament a inițiativei lui Draghici partidele politice au primit o subvenție record.

Despre mizele venirii sale la AEP, PSnews.ro a scris într-un articol anterior, pe care îl puteți citi AICI

Șefia AEP a rămas vacantă după demisia lui Daniel Barbu care intenționează să candideze la alegerile europarlamentare. Daniel Barbu a fost numit la AEP din partea ALDE și a demisionat săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *