Skip to content
Opinii

Dragnea a avut dreptate. Statul ne fură și o face cu mâna PSD

Să aud cum un om, care și-ar dori să fie statul în plenitudinea forțelor sale, recunoaște, ușor confuzat, că „Statul ne fură”, așa cum a făcut-o Liviu Dragnea a fost un moment de uluire pentru mine, mai mare decât cel în care Victor Ponta recunoștea că mecanismele de furt electoral ale lui Băsescu au funcționat mai bine decât cele ale PSD-ului lui Geoană.

Am căutat să văd dacă cinstitul contribuabil Dragnea, opresat de un stat căpușard și furăcios, face o plângere la Avocatul Poporului pentru a reclama acest abuz. Ei, am fost cam naiv, recunosc! Nu aveam de ce să întind coarda atât de mult, câtă vreme în acest moment statul ne fură cu mâna PSD și prin intermediul programului de guvernare al acestui partid.

Luăm doar măsura splitTVA și este îndeajuns pentru a vedea cum funcționează relația stat-contribuabil în viziunea „premierului mascat” Liviu Dragnea.  Ai firmă? Ești evazionist fără drept de apel, un evazionist în devenire, gata oricând să ia tainul statului-căpușă din porția Taxei pe Valoare Adăugată.

În veniturile fiscale ale statului român, TVA reprezintă cam 60-65 de procente, chiar și cu un grad destul de redus al colectării acestei taxe, dacă este să ne luăm după oficialii din ministerul Finanțelor.

În fine, statul în sine, orice fel de stat, reprezintă un organism căpușă pus să colecteze de la toți sub scuza asigurării unor forme de protecție și redistribuire a veniturilor în interiorul comunității. Statul român însă este mama tuturor organismelor căpușă de acest tip.

Da, statul român mă/ne fură cu vârf și îndesat prin intermediul supraaccizelor care se topesc în buzunarele largi ale bugetelor unpor ministere, prin taxe de solidaritate care nu au efect decât în creșterea salariilor unor bugetari numiți politic pentru a gestiona respectivele proiecte. O face prin încasarea contribuției la asigurările de sănătate și neasigurarea medicamentelor necesare în cazul în acre ajungi să te internezi într-un spital de stat.

O va face prin golirea fondului de pensii pe proiecte fantasmagorice visate noaptea de Dragnea și povestite dimineața la o cafea cu Darius Vâlcov.

Statul mă/ne fură constant și chiar nu aveam nevoie de tremurul emoționat al mustăților zbirului din Teleorman pentru a-mi da seama că nu s-a schimbat nimic.

Cu măsura split TVA, statul român va perfecta o nouă metoda de furt, asigurându-se că își rezervă din start partea leului în înacasarea taxelor de la firme, punând o gheară fermă direct pe 19% din lichiditățile firmelor.

Chestiunea este că măsura, fie ea contestabilă sau nu, nu este însoțită de reciprocitate în relația cu agenții economici. Rambursarea de TVA în actualul sistem ar trebui să dureze  5 zile în cazul deconturilor de TVA cu risc fiscal mic, în maxim 30 de zile și cu o analiză documentară pentru firmele încadrate în rândul celor cu risc fiscal mediu, și cu o inspecție anticipată și termen de rambursare de maxim 60 zile pentru ccontribuabilii care prezintă un risc fiscal mare.

Pentru patronii firmelor din România, chestiunea rambursării de TVA în termenele indicate chiar de ANAF este doar un mit urban. O realitate mult mai dură îi pândește însă acum, când Fiscul amenință să le taie o felie zdravănă din venituri, blocând-o într-un cont din care nu poți face decât operațiuni de plată a TVA.

Și, fără a avea o firmă căreia să-i port grija, simt din nou cum statul mă fură. Prin valul de blocaje financiare și posibile falimente care se pot ivi , îl simt pe Dragnea cum îmi fură puțin câte puțin din veniturile la care speram, ca și din viitoarea pensie, pe care nu prea ai unde să o dosești de mâna hrăpăreață a actualei clici aflate la guvernare.

 

1 comentariu la “Dragnea a avut dreptate. Statul ne fură și o face cu mâna PSD

  1. POVESTI…… STATUL ROMAN colecteaza cel mai putin taxe in PIB si e departe tare de social democratia occidentala autentica unde sunt coeficienti GINI SUB 0.3. PSD e o autocratie vopsita ROSU de fatada cum e in CHINA… GRECIA etc etc in slujba capitalului intern si extern ce consuma 2/3 din PIB…
    In UE jumatate din state sunt autocratii PSEUDOSOCIALE colonii ALE MittelEurope ce prin consum aduc profit capitalului autohton si extern cu costuri mici la forta de munca. ADICA EBIDTA maxim pe seama sclavilor de periferie de continent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *