Skip to content
Politică

Dragnea a încălcat linia de siguranţă: a deschis mai multe războaie EXCLUSIV

pressalert.ro

Liderul PSD a ales să se încaiere concomitent cu Iohannis, cu magistraţii, cu cetăţenii, cu partenerii europeni şi cu adversarii săi din PSD. A încălcat astfel reţeta îndelung verificată a unei victorii certe, care spune că trebuie să-şi anihilezi duşmanii unul câte unul, nu să-i ataci pe toţi deodată.

Chiar dacă cererea de demisie lansată lui Dragnea de Ecaterina Andronescu a fost aruncată în derizoriu de o mulţime de pesedişti servili, realitatea este că o seamă de social-democraţi cu greutate doresc să-i ia gâtul lui Liviu Dragnea. În plus, mulţi pesedişti fără notorietate dar cu mulţi ani vechime în partid spun că nu PSD-ul în întregul lui are probleme cu dosare şi procese, ci doar Dragnea şi alţi câţiva şi ca urmare nu are niciun sens ca partidul să se îngroape ţinînd-o în continuare tot aşa. Cert este că Dragnea a acutizat în doar câteva zile conflictul intern din PSD şi asta exact într-un moment în care şi-a ridicat cel mai rău în cap românii după reprimarea mitingului de vineri.

În plus, nu trebuie uitat că varianta suspendării este privită foarte serios de Liviu Dragnea, personajul cel mai interesat în intrarea rapidă în vigoare a noilor legi ale Justiţiei şi a noilor Coduri penale.

Excluderea lui Andronescu îl poate păgubi de voturi esenţiale pe Dragnea

Problema este că suspendarea este privită cu reticenţă atât de Tăriceanu – ALDE cât şi de mulţi pesedişti iar acum, după reacţiile furibunde comandate de Dragnea în PSD împotriva Ecaterinei Andronescu, demersul are cu certitudine mai puţine şanse.

Punerea la zid a Ecaterinei Andronescu şi eventuala sa excludere riscă să fie urmate de trecerea mai multor parlamentari social-democraţi la partidul lui Victor Ponta, aşa cum se spene deja, în PSD, că se va întâmpla.

Este adevărat că nu tot ce se zvoneşte în culisele politice se şi adevereşte întotdeauna, dar cum suspendarea nu va fi susţinută nici de UDMR, fiecare vot contează şi deci este suficient ca Dragnea să piardă doar câţiva parlamentari pentru a-şi lua adio de la înlăturarea pentru o perioadă a lui Klaus Iohannis de la Cotroceni şi, în principal, de la promulgarea mult doritelor legi de un preşedinte interimar. Variantă în care cel mai probabil ar trebui să-şi asume chiar el interimatul prezidenţial din moment ce există semne clare şi că Tăriceanu nu a uitat neplăcuta experienţă a lui Crin Antonescu şi nu ţine să o repete. Ce se va întâmpla în stradă dacă Dragnea se unge preşedinte şi promulgă el însuşi legile Justiţiei şi Codurile? Iată o întrebare care trebuie bine rumegată de toată lumea, inclusiv sau mai ales de pesedişti.

Tras linie şi adunat, rezultă că Liviu Dragnea va păşi în toamnă cocoşat de adversarii pe care tot el şi i-a urcat în cârcă şi aşa va da bătălia finală cu magistraţii. Nişte magistraţi cărora tot el le-a dat muniţie de război odată cu asmuţirea jandarmilor asupra unor zeci de mii de protestatari. Pentru că, să nu uităm, indiferent cât va mai rămâne la conducerea Parchetului General, Augustin Lazăr are acum posibilitatea de a-i ancheta cât doreşte pe demnitarii reclamaţi în dosarul violenţelor de vineri, demnitari pe care nici CCR nu va mai putea acum să-i scape de anchete.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *