Skip to content
Politică

Dragnea a comentat decizia președintelui de a respinge Codul Fiscal: „Din păcate, o oportunitate s-ar putea transforma într-o …”

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al Partidului Social Democrat, a comentat duminică seara la emisiunea “Punctul de intalnire”, moderata de Radu Tudor, la postul de televiziune Antena 3, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge Codul fiscal.

Astfel, Liviu Dragnea a subliniat repercursiunile pe care această decizie le va avea asupra economiei și mediului de afaceri din România.

Din pacate, o oportunitate s-ar putea transforma intr-o situație periculoasa pentru noi. Faptul ca acest Cod Fiscal a fost discutat cu mediul de afaceri intr-o reprezentanta foarte mare, s-a tras concluzia ca acest Cod Fiscal va putea face din România in urm 2-3 ani de zile o tara extrem de atractiva pentru investitiile straine. În acest climat de instabilitate, o insula de stabilitate, cum este România, poate deveni o atractie pentru investitii. Respingerea acestui Cod Fiscal poate creea suspiciunea ca in România exista o instabilitate politică, care poate crea impresia ca exista si o instabilitate economică.”, a atras atenția Liviu Dragnea.

Întrebat despre motivele care ar sta la baza acestei decizii a președintelui, liderul social-democrat și-a exprimat speranța unei greșeli de analiza din partea președintelui, și nu a unui motiv „pur electoral”.

Eu inca sper ca a fost sfatuit gresit si ca a acceptat o analiza gresita in aceasta privinta. Nu se poate compara situația Greciei cu situatia României. Noul Cod Fiscal poate aduce o crestere economica in România si o dezvoltare a mediului de afaceri. Deci sper sa nu fie un motiv pur electoral si pur politic pentru ca deja ar fi prima mare greseală a presedintelui Klaus Iohannis, pentru ca ar sacrifica economia pentru interesul PNL-ului sau al sau.”, a comentat Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a comentat și situația actuala a noului Partid Național Liberal.

Pe de alta parte, e si faptul ca PNL-ul inca nu s-au sudat. PNL și PDL inca nu s-au sudat. In teritoriu sunt tensiuni.”, a spus Dragnea cu referire la faptul ca, în ciuda faptului că liberalii au votat Codul Fiscal, președintele a decis să îl respingă.: „Este o mare greșeală a președintelui Iohannis. Și politică, dar si cu efecte economice uriase. (…) Chiar daca aparusera zvonuri, noi nu credeam ca presedintele va respinge Codul Fiscal. Eu, recunosc, am fost surprins, nu ma asteptam.”, a adăugat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *