Skip to content
Politică

Dragnea a decis EXCLUDEREA Ecaterinei Andronescu din PSD! Culisele reglărilor de conturi EXCLUSIV SURSE

Money.ro

După ce i-a solicitat în mod public demisia, laolaltă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, în urma gravelor violențe declanșate, vineri, în Piața Victoriei, chiar de Jandarmeria Română, Liviu Dragnea a decis excluderea din PSD a fostului ministru al Educației, senatorul Ecaterina Andronescu.

De facto, deși este deja bătută în cuie, decizia urmează să fie votată în primul CEx, structură păpușată în totalitate de Liviu Dragnea, care a folosit-o din plin, de-a lungul ultimilor doi ani, pentru a-și exclude și sancționa contestatarii. Facem precizarea că PSD avea planificată, dinainte de momentul ”10 august”, convocarea unei astfel de ședințe, peste două săptămâni, dar, potrivit surselor PSnews.ro, CEx-ul va fi devansat pentru o dată mult mai apropiată, având în vedere amplul scandal care cutremură societatea românească, în urma violențelor fără precedent de vineri.

”Spatele” Ecaterinei Andronescu

Cu toate acestea, problemele lui Liviu Dragnea se adâncesc pe zi ce trece în propriul partid, în condițiile în care știe că în spatele Ecaterinei Andronescu se află, în principal, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, ex-premierul Mihai Tudose, dar și o serie de alți lideri de organizații teritoriale, printre care baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Facem precizarea că cei enumerați se aflau oricum pe ”lista neagră” a șefului PSD, cu toții aflându-se sub un con de umbră pe linie de partid, din pricina marginalizării premeditate, Dragnea fiind de altfel ferm convins că Ecaterina Andronescu urma să plece la Pro România, alături de Ponta, Bănicioiu și Ioan Rus, care momentan se află în concediu și încă nu și-a dat demisia din PSD.

Cum se cumpăra susținerea în PSD

Potrivit surselor PSnews.ro, deși evită cu abnegație orice declarație sau apariție publică, Liviu Dragnea a înroșit, zilele acestea, telefoanele liderilor din teritoriu, pentru a se asigura că noua rebeliune nu se va întinde. În realitate, Dragnea joacă la fel ca ianuarie 2018, când a zdrobit răzmerița lui Tudose cu largul concurs al CEx-ului, pe care-l controlează cu autoritate. În mod similar, Dragnea și vicepremierul Paul Stănescu (supranumit ”Baronul de la Căcâna”, în amintirea uluitoarei paranghelii PSD-iste organizate acolo, cu mititei, lăutari și bere la pahar) negociază cu liderii din teritoriu (mulți dintre aceștia, recent interimari, fiind unși în funcție chiar de teleormănean) în vederea asigurării susținerii. La fel ca în ianuarie, Dragnea își momește liderii cu funcții și sinecuri guvernamentale, în contextul în care coaliția PSD-ALDE plănuiește o remaniere, la toamnă, căreia îi vor cădea victime cel puțin  patru miniștri, deși sunt semne că acțiunea de cosmetizare va fi mai largă.  

6 comentarii la “Dragnea a decis EXCLUDEREA Ecaterinei Andronescu din PSD! Culisele reglărilor de conturi EXCLUSIV SURSE

 1. Nici nu merita altceva ! Doar EXCLUDEREA !!! Da`….ca orice viitor exclus, tradator al partidului, incearca sa-si asigure o minima …”aprobare” si sustinere din partea dusmanilor de moarte al PSD ! Oricum ar fi, tradatorul este intotdeauna privit de absolut toata lumea ca…TRADATOR !

  1. Gresit.Nu d-na Andronescu e tradatoarea.Dansa a cerut ” sa faca un pas in spate” Dragnea.Aceasta, pentru ca a facut-o de oaie si ar fi benefic pentru partid sa dispara un pic din peisaj. Unde e tradarea?

 2. Marşul comsomolistului

  Vladimir Maiakovski

  Comsomolist, în pas cadenţat!
  Umăr la umăr te-adună!
  Calcă, tovarăşe, mai apăsat.
  Marş al nostru, răsună!

 3. Lucrurile sunt îngrozitor de simple și de clare. Partidul (in cazul nostru PSD) controlează prin numărul senatorilor si deputaților proprii parlamentul României (?), adică puterea legislativă. Partidul (in cazul nostru PSD) numește și controlează guvernul, adică puterea executivă. Acum, după asaltul glorios asupra legilor privind justiția, va controla și judecătorii & procurorii, adică puterea judecătorească. Echilibrul puterilor în stat? La degețelul inteligent al lui Dragnea. Adica,:poporul votează PSD, PSD este controlat de biroul permanent al partidului, iar Dragnea controlează biroul permanent. Parca va amintiți melodia, dar nu mai știți cuvintele, nu? Dați cu o mână de apă rece pe ochi si amintiți-va chestia aia cu poporul, PCR, Marea Adunare Nationala, Comitetul Executiv PCR si, sus, da’ sus de tot, el, Ceaușescu. Si asta fără lupte, fără tam-tam …uite-asa! Daca in Romania ar exista 500 000 de oameni hotărați sa-si apere drepturile și țara dezastrul ar putea fi încă oprit. Dar nu sunt. Asa ca zicala aia cu ” vinovați sunt cei care nu au ieșit la vot” nu ține – este doar o scuză. Ca să ne mai putem privi copiii în ochi fără să roșim.

 4. Oricum facea nota discordanta intr-un partid de imbecili, analfabeti functional si infractori.Singura profesoara care trebuie sa ramana in PSD este profa de lacatuserie, tolomaca si inculta, care crede ca sediul guvernului este la Videle. Andronesca merita excluderea pentru ca a aparat mereu pe acesti „nime-n drum”.

 5. Cum sa o suporte Daddy si restul agramatilor din Parlament si Guvern pe Dna Andronescu?Are carte mai multa decat ei,deci trebuie data afara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *