Skip to content
Politică

Dragnea a încercat să impună o ROCADĂ Greblă-Toader la Justiție! SCANDALUL cu Tăriceanu EXCLUSIV SURSE

Ziare.com

În timp ce se căznește să îngroape rebeliunea grupării Firea-Stănescu-Țuțuianu și să-și asigure, cu largul concurs al noului secretar general al Guvernului – l-am numit pe controversatul ex-senator Toni Greblă (achitat printr-o decizie nedefinitivă de acuzațiile de trafic de influență, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații) – deja proverbiala OUG privind amnistia și grațierea, șeful PSD-ist Liviu Dragnea nu deține încă acceptul ”aliatului” Călin Popescu-Tăriceanu pentru adoptarea unui astfel de act legislativ, ceea ce continuă să tulbure apele la vârful coaliției PSD-ALDE.

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea este scandalizat că ministrul Justiției – Tudorel Toader – refuză în mod categoric să-și asume un astfel de demers și, totodată, îl suspectează pe Tăriceanu că a plecat urechea la urzelile rebelilor coordonați de Firea, Stănescu și Țuțuianu.

Culisele unei rocade eșuate

Aceleași surse ne-au precizat că, în spatele ușilor închise, Tăriceanu i-a explicat lui Dragnea că menținerea lui Toader la portofoliul Justiției este nenegociabilă, indiferent de ofertele puse pe masă (un minister tentant și câțiva secretari de stat în plus), ceea ce l-a supărat teribil pe teleormănean, care îl dorea pe Toni Greblă în locul lui Toader – impunerea unei OUG privind amnistia și grațierea fără un aviz din partea Ministerului Justiției ar reprezenta un gest care s-ar sustrage oricăror uzanțe, înmulțind giganticele semne de întrebare existente atât pe plan național, cât și internațional. Precizăm că după refuzul pe care i l-a administrat la Scroviștea, în urmă cu mai bine de o lună, Tudorel Toader a căzut total în dizgrația lui Liviu Dragnea. De altfel, în cadrul CEx-ului de la finalul săptămânii trecute, șeful PSD i-a criticat în termeni duri pe Tăriceanu și Toader, tocmai fiindcă aceștia refuză să-și asume ordonața mult dorită.

 

 

1 comentariu la “Dragnea a încercat să impună o ROCADĂ Greblă-Toader la Justiție! SCANDALUL cu Tăriceanu EXCLUSIV SURSE

  1. E simplu. Vad ca mata te pricepi la toate, ecomomie, finante, transporturi, justitie mai nou. Treci mata nea Livulica munistru la justitie si s-a rezolvat. Apoi poti transforma Romania intr-un srl de Teleorman. Ca doar esti la putere si poti. Ce spun cei din inauntrul tarii sau de afara ? apa de ploaie pentru mata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *