Skip to content
Politică

Dragnea a jignit un protestatar rănit la Revoluție și bătut la Mineriada din 1990, numindu-l securist

Protestatarul pe care Liviu Dragnea l-a numit, astăzi, la conferința de presă de după negocierile cu primarii pe tema bugetului este un revoluționar și o victimă a mineriadei din 1990.

Cel căruia Liviu Dragnea i-a strigat ”La pușcărie să mergi tu, Securilă! Direct!” este Marian Tivilic Moroșanu.

Marian Tivilic Moroșanu a fost rănit la Revoluție, în data de 22 decembrie 1989, în sediul CC (numele său figurează ca parte vătămată în Dosarul Revoluției) și a fost victimă a mineriadei din 13-15 iunie 1990, fiind bătut, arestat, legat de mâini cu sârmă ghimpată și dus la Jilava.

„Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, preciza „Ceauşescu”, pentru Ziarul Ring.

Conform investigațiilor celor de la Rise Project, în 1990, Liviu Dragnea se bucura de binefacerile Revoluției: deschidea, în comuna Giuvărăști  cârciuma”Bachus”, în care vindea bere la halbă, coniac și alte categorii de băuturi spirtoase și răcoritoare. După două decenii, ajungea președintele CJ Teleorman, apoi ministru, președintele Camerei Deputaților, președintele PSD și ”alerga mesenii cu șoriciul la vila SRI”, conform relatărilor fostului premier Victor Ponta.

1 comentariu la “Dragnea a jignit un protestatar rănit la Revoluție și bătut la Mineriada din 1990, numindu-l securist

  1. Sa-i dea cineva si lui dragnea cea primit Marian de la mineri!!!! Fiul de militoi e mai securist decat toti securistii la un loc!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *