Skip to content
Politică

Dragnea a scos din mânecă o propunere grea de premier SURSE

turnulsfatului.ro

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a scos din mânecă o propunere grea de premier.

Astfel, potrivit unor surse politice citate marți de Mediafax, liderul PSD a făcut deja o listă cu cei care vor face parte din noul Executiv. Viceguvernatorul BNR Florin Georgescu este propunerea pentru premier, în timp ce Eugen Teodorovici (fost aliat al lui Victor Ponta) ar putea ajunge la Finanţe.

CITIȚI ȘI: Ponta, TRĂDAT chiar de un fost ministru: Politica nu se face pe bază de prietenie

Printre cei care vor face parte din Exectuiv în cazul în care moţiunea trece, se află şi miniştri din cabinetul Sorin Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb, care îşi vor păstra portofoliile.

Tudorel Toader va rămâne la Ministerul Justiţiei, în timp ce ALDE ar urma să-şi păstreze portofoliile.

La Finanţe, postul ar urma să fie ocupat de un nume care a mai deţinut funcţia, Eugen Teodorovici. Acesta, apropiat al lui Victor Ponta, a declarat luni în Parlament, că „nu se amestecă aceste lucruri”.

„Politica nu se face pe bază de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare şi care să aibă în principal în centrul lor interesul naţional, interesul românilor. Cred că o ţară trebuie să aibă un Guvern care să fie validat de către o majoritate parlamentară”, a continuat Orlando Teodorovici.

Diplomat de carieră, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupă poziţia de Secretar General Adjunct pentru Provocări de Securitate din cadrul NATO) ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Leş la Apărare.

Sorin Moisă şi Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiaţii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *