Skip to content
Politică

Dragnea a transformat vila de la Scroviștea în CELULĂ de CRIZĂ! Cum plănuiește să rămână la PUTERE EXCLUSIV SURSE

TWITTER.com

Imediat după gravele violențe declanșate de Jandarmeria Română în Piața Victoriei, de-a lungul zilei și nopții de vineri, când au fost gazați în masă peste 100.000 de români, printre care femei, copii și bătrâni, în timp ce sute de protestatari pașnici au fost bătuți cu pulanele și călcați în picioare la propriu, Liviu Dragnea s-a retras rapid pe domeniul regal de la Scroviștea, în compania mult mai tinerei sale iubite, Irina Tănase (25 de ani), unde e gazda a numeroase întâniri de taină menite să-l mențină la putere, indiferent de consecințe.

Potrivit surselor PSnews.ro, șeful PSD se află în legătură permanentă cu vicepremierul Paul Stănescu, cu ministrul Internelor, Carmen Dan, cu aliatul Călin Popescu-Tăriceanu, șeful ALDE, dar și cu baronii fideli, fără de care este pierdut, motiv pentru care le promite cu dărnicie noi funcții și sinecuri într-un Executiv care încă nu există, dar care s-ar contura la toamnă, când teleormăneanul vizează o largă cosmetizare guvernamentală. Și nu, chiar nu este vorba despre vreun roman al lui Gabriel García Márquez, ci despre România în plin An Centenar.

Apucăturile șefului PSD  

Facem precizarea că, încă din cursul anului trecut, Liviu Dragnea și-a dezvoltat obiceiul de a-și aranja întâlnirile de culise chiar în incinta viloiului RA-APPS aflat pe domeniul regal de la Scroviștea, departe de presă și de orice alți ochi nedoriți. De notat că, de-a lungul anilor, luxoasa vilă nu a fost folosită decât de președinții României (ne referim la cei oficiali, desigur) și de invitații acestora (la fel de oficiali, în majoritatea cazurilor). Acum însă, dublul condamnat Liviu Dragnea a transformat această celebră vilă de protocol într-o veritabilă celulă de criză destinată intereselor personale, o celulă de criză unde își planifică, pas cu pas, strategia comunicațională de după gravele și amplele violențe din 10 august, în timp ce strânge rândurile pe linie de partid, încercând să descurajeze rebeliunea tandemului Ecaterina Andronescu-Niculae Bădălău.

Nu dă înapoi: vrea capul Ecaterinei Andronescu

Potrivit surselor citate, deși l-a scandalizat la culme, Dragnea nu s-a lăsat impresionat de lungul SMS transmis de Bădălău în filialele PSD, miercuri seara, și pregătește cu nerăbdare momentul în care o va exclude pe Ecaterina Andronescu, cu largul concurs al unui CEx preschimbat în pluton politic de execuție. Dacă nu o mazilește pe senatoare, după ce aceasta i-a solicitat public demisia, laolaltă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, Dragnea e conștient că va pierde putere prin toți porii până la apropiatul final. În această ordine de idei, decizia a fost deja luată. Momentul organizării CEx-ului va fi anunțat numai în clipa în care Liviu Dragnea se va asigura că nu va avea surprize neplăcute – menționăm că șeful PSD a acționat într-o manieră similară și în timpul rebeliunii ex-premierului Mihai Tudose (reactivat în prezent, alături de susținătorii Ecaterinei Andronescu), când a convocat ședința conducerii doar după un turneu în forță prin filiale, unde și-a cumpărat susținerea aruncând în stânga și-n dreapta cu diverse funcții și alte sinecuri guvernamentale.

”Baronul de la Căcâna” și trocurile din filiale

De data aceasta însă, după ce a reușit să-și impună cu brio, la recentul Congres, formula de conducere mult dorită, Liviu Dragnea preferă să facă ”turneul” telefonic, sau prin intermediari de încredere, în special cu aportul vicepremierului Paul Stănescu, supranumit ”Baronul de la Căcâna”, care transmite în teritoriu planurile teleormăneanului privind o așa-zisă largă remaniere, care ar urma să aibă loc în toamnă, când baronii fideli vor fi din nou recompensați în funcție de serviciile aduse șefului suprem. Trebuie spus că promisiunile lui Dragnea nu mai sunt la fel de crezute ca la începutul anului, întrucât, după debarcarea lui Mihai Tudose și impunerea premierului Viorica Dăncilă, mulți lideri PSD au rămas cu buzele umflate, neprimind funcțiile și sinecurile promise, fapt care a tot stârnit tensiuni.

Baronii din sud și veșnicul nemulțumit Oprișan

Pentru a trage rapid batista peste țambalul tensiunilor intestine, Dragnea intenționează să le facă oarece concesii baronilor nemulțumiți din sud, printre care Niculae Bădălău (Giurgiu), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița) și Marcel Ciolacu (Buzău), bun prieten al ex-premierului Mihai Tudose (Brăila) – momentan, caută soluții în acest sens. De asemenea, Dragnea e nevoit să-l mulțumească vremelnic și pe eternul Marian Oprișan, baronul de Vrancea, care nu a primit nici pe departe câte îi fuseseră promise în contextul debarcării lui Tudose.

 

1 comentariu la “Dragnea a transformat vila de la Scroviștea în CELULĂ de CRIZĂ! Cum plănuiește să rămână la PUTERE EXCLUSIV SURSE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *