Dragnea, acuzat că a venit „la furat de primari”

Liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, susţine că Liviu Dragnea a venit în secret, miercuri, la Iaşi, cu scopul „cumpărării” de primari ai ACL de către PSD, şi că i-a convocat pe edilii din judeţ, promiţându-le semnarea unor contracte pentru diverse proiecte în schimbul trecerii la PSD.

Adomniţei a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a venit cu o zi în urmă la Iaşi şi s-a întâlnit cu aproximativ 60 de primari din judeţul Iaşi, între care şi 15 edili ai PNL şi PDL, pentru a le promite bani pentru diverse proiecte, scriu jurnaliștii mediafax.

„Într-o ultimă încercare disperată de a cumpăra primari, PSD l-a adus la Iaşi pe Dragnea, ca să fie cumpărătorul-şef. Primarii erau neîncrezători, pentru că până acum oferta PSD era fără bani, doar cu promisiuni. Vâzând că nu au spor în recolta de primari, şi-au chemat şeful în ajutor de la Bucureşti. A fost o întâlnire la un restaurant ieşean ieri (miercuri – n.r.), la care au participat circa 60 de primari, 43 de la PSD, iar restul de la PNL şi PDL. Pe fiecare în parte i-a luat la întrebări domnul Dragnea. I-a întrebat ce proiecte au la ei în localitate, iar toată discuţia s-a axat în jurul unei singure fraze. Domnul Dragnea le-a spus aşa: «Dacă semnaţi adeziunea la PSD azi, şi eu semnez contractele»”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni, Cristian Adomniței, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit lui Adomniţei, acţiunea PSD reprezintă „un mare şantaj politic”.

„Asta este definiţia şantajului, să condiţionezi un act care ţine de slujba ta de faptul ca celălalt să livreze ceva la schimb. Atenţie, nu a spus Dragnea că dă banii. Sunt comune în judeţul Iaşi care au acelaşi tip de contract pe care îl promite Dragnea acum, contracte semnate de un an sau doi şi care nu au finanţare. Faptul că un primar semnează cu Ministerul Dezvoltării orice contract, fie că e vorba de o grădiniţă sau un drum, nu e o garanţie că primeşte şi banii. Singurul moment când acest lucru contează este când banii îţi intră în cont. Avem experienţa guvernului Ponta 1, care a retras ordonanţa cu banii daţi de fostul premier Ungureanu. Chiar dacă eşti tu primar cu banii în conturi, te poţi trezi cu hotărârea ANAF de a da banii înapoi la guvern”, a afirmat Adomniţei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: