Skip to content
Politică

Dragnea ar putea MĂCELĂRI Legea gazelor offshore prin OUG

ziaruldeiasi.ro
" "

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, ar putea măcelări Legea gazelor offshore printr-o ordonanță de urgență a Guvernului (OUG).

Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru „clarificarea” Legii offshore, lege adoptată recent în Parlament, a anunţat Dragnea duminică seară la România TV. El a susţinut că ceea ce prevede textul legii nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul şi că vrea ca „textul să fie foarte clar şi riguros pus în formule”, fiind o lege de „importanţă uriaşă pentru România”, scrie News.ro.

" "
" "

Precizăm că au fost exprimate deja numeroase temeri în spațiul public conform cărora o asemenea OUG ar readuce Legea gazelor offshore la forma oneroasă care a ieșit din Senat, unde statul român rata încasarea unor impozite uriașe de la petroliști.

„Se fac discuţii acum pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern în ceea ce priveşte legea offshore. Eu am spus, după adoptarea legii în Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, s-au făcut modificări până în ultimele minute, au fost discuţii şi dezbateri. Ceea ce am pus în textul legii nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul. Mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca şi principii să fie puse foarte clar şi riguros în formule şi în texte, pentru că este o lege de importanţă uriaşă pentru România şi e bine să nu existe dubii, pentru că orice dubiu poate fi exploatat oricând de cineva cu rea credinţă, dintr-o parte sau alta. Vorbim de resursele României, vorbim de peste 400 de miliarde de metri cubi de gaze cel puţin, vorbim de zeci de miliarde pe care trebuie să le câştige statul român şi vorbim de câştigarea pentru prima dată a independenţei energetice”, a susţinut liderul PSD.

De asemenea, printre priorităţi se şi legea privind înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, a spus Dragnea, precizând că aşteaptă „cu foarte mare atenţie” motivarea Curţii Constituţionale, care a decis că actul normativ este neconstituţional.

„După decizia CCR privind Fondul suveran de investiţii, aşteptăm motivarea cu foarte mare atenţie şi noi nu o să o citim o lună; o să o citim cât de repede se poate pentru a vedea ce ne spune CCR să facem, să vedem care este calea de urmat. Trebuie să citim cu atenţie”, a afirmat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *