Skip to content
Politică

Dragnea arată posibila legătură dintre Iohannis și ”statul paralel”

libertatea.ro

Invitat luni seara la o emisiune televizată, liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut o serie de afirmații despre legătura președintelui României, Klaus Iohannis, cu ”statul paralel”.

Mai precis, Dragnea a punctat că deși primul om în stat nu este și liderul acestei grupări, el este un beneficiar direct. Șeful Camerei Deputaților a adăugat căIohannis preferă să apere statul paralel din cauza unor interese electorale, conform Evz.ro.

”Este unul dintre beneficiarii statului paralel, nu sunt sigur că este conștient de dimensiunea lui, nu sunt sigur că este implicat, dar este unul dintre beneficiari. Nu știu din ce motive, electorale sau de altă natură, preferă să ia apărarea unei bucăți din această grupare. Când vezi stenograme, acțiuni care indică încălcări flagrante ale legii. În orice stat normal, oamenii ăia erau chemați dacă nu în noaptea aia, dimineață erau chemați la explicații. La noi procurorul general între două șampanii ne spune că nu e nicio problemă, președintele spune că nu a văzut nimic. Nu știu de ce face acest lucru domnul Iohannis, din ce calcule electorale. Cel care a fost înainte, a fost părtaș la acest sistem, dar nici el nu-i cunoștea dimensiunea, pentru că această grupare s-a dezvoltat foarte mult din anul 2013”, a precizat Liviu Dragnea.

Totodată, social-democratul a subliniat faptul că nu a mai avut niciun fel de dialog cu Klaus Iohannis de la celebra întâlnire pe care a avut-o cu acesta la Cotroceni: ”Eu încerc să am relații instituționale cu președintele. De la aceea întâlnire nici nu ne-am mai văzut, nici la telefon nu am vorbit. La respectiva întâlnire ne-a spus că dorește să colaboreze cu Guvernul, doamna Dăncilă i-a răspuns la fel, dar i-am spus că trebuie să fie o dorință de colaborare reală, o colaborare bazată pe schimburi de idei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *