Skip to content
Politică

Dragnea are un aliat puternic în revoluţionari, care îl îndeamnă să nu cedeze presiunilor EXCLUSIV SURSE

UPDATE 18:13

Redăm mai jos textul integral al scrisorii adresate preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, aşa cum a fost ea obţinută, vineri după-amiază, de către redacţia PSnews.ro:

„În atenția Domnului Liviu Dragnea, Președinte al Partidului Social Democrat din România

15.06.2016, București

 

Domnule Președinte,

 

Începem această scrisoare prin a vă asigura de întreaga noastră apreciere pentru dumneavoastră și pentru partidul pe care îl conduceți. Noi, revoluționarii, vă felcităm pentru câștigarea alegerilor locale și vă dorim cel puțin același scor și la alegerile parlamentare organizate în toamna acestui an.

 

Suntem toți oameni de stânga, mulți dintre noi am fondat acest partid pe baricade, începând cu FSN, FDSN, PDSR. Vă adresăm această scrisoare printr-un reprezentant de marcă al stângii din România, un om care a fost alături de noi pe baricade în anul sângeros 1989, cel pe care îl considerăm liantul nostru cu PSD, domnul Codrin Ștefănescu.

 

Scrisoarea noastră reprezintă un semnal de alarmă pe care îl tragem și o rugăminte a noastră, a celor care am stat în fața forțelor de represiune în anul 1989 și ne-am asumat riscul de a înfrunta regimul opresiv al lui Nicolae Ceaușescu și al Securității comuniste. La 27 de ani de la Revoluție suntem profund dezamăgiți de situația în care se află România. Am luptat pentru îndepărtarea abuzurilor și camarazi de-ai noștri au fost sfârtecați de șenilele tancurilor, au fost împușcați în piețele publice și în clădirile fostului PCR pe care l-am ocupat. Alții au fost arestați și schinjuiți în închisori, apoi au fost eliberați după victorie sau omorâți. Toate acestea pentru ca drepturile noastre, ale românilor să fie respectate iar vocea poporului să fie recunoscută totdeauna. Ori, în prezent, constatăm că respectarea drepturilor omului în România a devenit o simplă temă academică pentru unii. Un subiect filozofic. Abuzurile s-au înmulțit iar zgomotele cătușelor răsună în fiecare zi acoperind vocile celor care se zvârcolesc în sărăcie și mizerie. Asistăm, cu indignare, cum toți suntem etichetați ca fiind infractori. De fapt, în opinia unora, toată România este plină de infractori. Cei care au curajul să vorbească despre aceste aberații sunt amenințați fățiș prin instituții de forță. Poliția politică și-a reintrat în drepturi și frica a pus stăpânire, din nou, pe întreaga societate.

 

Ne întrebăm, cu revoltă dacă sacrificiul nostru din 1989 a fost în zadar? Pentru ce s-a vărsat atâta sânge? În lupta noastră cu sistemul opresiv au fost măcelăriți de-a valma bătrâni, părinți, femei, bărbați, frați, surori, copii. Tineri care aveau tot viitorul în față au ales să moară pentru libertățile care acum sunt călcate în picioare, fără milă.

 

Statul polițienesc actual a făcut tot posibilul să șteargă din memoria colectivă numele eroilor care au luptat pentru țară. Veteranii sunt considerați a fi niște bătrâni asistați. Curajoșii care au înfruntat regimul comunist și au înfundat închisorile comuniste sunt considerați acum istorie și dați uitării pe vecie. Urmașii celor care au murit la revoluția din 1989 din Timișoara, București, Buzău, Brăila, Iași, Sibiu, Arad, Cluj etc. sunt înjosiți și lăsați să se descurce într-o societate în care solidaritatea nu mai reprezintă un pilon. Mulți dintre aceștia nu au locuri de muncă și își duc traiul de pe o zi pe alta. Ce să mai spunem despre urmașii celor care și-au pierdut viața în teatrele de război ca o consecință a alianțelor militare din care face parte România. Onorurile militare și mulțumirile autorităților nu vor șterge durerea și lacrimile copiilor care și-au pierdut tatăl și nici disperarea soțiilor care au rămas văduve, fără viitor pentru familia proaspăt întemeiată. Problemele sociale ale acestor categorii sunt tratate la capitolul diverse și numai în cadrul unor simulacre de întâlniri. Mulți mimează empatie dar nimeni nu face nimic.

 

Știm că sunteți un veritabil om de stânga și, de aceea, am îndrăznit să vă scriem aceste rânduri pentru că ne înțelegeți mai bine ca oricine. Suntem uniți alături de dumneavoastră și de toți colegii noștri din partidul pe care îl conduceți, și de aceea vom lupta în continuare pentru ca demersul nostru din 1989 să nu fie unul în zadar.

Avem în persoana domnului Codrin Ștefănescu un camarad curajos și la fel de vocal ca și noi, pe care l-am rugat să fie purtătorul nostru de cuvânt, cu convingerea că va promova dezideratele pentru care am luptat pe baricade în decembrie 1989.

 

În acest sens, l-am rugat să vă înmâneze această scrisoare prin care vă rugăm să nu cedați presiunilor de niciun fel. Suntem alături de dumneavoastră, domnule președinte Liviu Dragnea și de partidul pe care îl conduceți, vă puteți bizui pe noi, pentru că vă vom fi alături ori de câte ori veți avea nevoie de noi. Nu cedați! Împreună să nu permitem ca singurul partid care ne reprezintă cu adevărat pe noi, baricadiștii din `89, tinerii, pensionarii, sindicaliștii și mare parte dintre cetățenii acestei țări, să fie îngenuncheat de un sistem care seamănă din ce în ce mai mult cu cel pe care l-am înfruntat în 1989. Drepturile omului nu sunt un lux așa cum a afirmat, cu impertinență, iresponsabilitate și sfidare ministrul tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, ci rodul unor sacrificii făcute de acest popor de-a lungul vremii. Astăzi aprindem lumânări eroilor care și-au pierdut viața pentru ca vocea celor liberi să răsune într-o democrație sănătoasă. În toți acești ani de la Revoluție până în prezent s-au dus la cele veșnice și alți camarazi pe care îi plângem. Însă ne bântuie și acum tristețea din tonul vocii lor atunci când aveau pe buze “Încotro România? Ce facem noi pentru asta?”.

 

Cu deosebită considerație,

NOI, REVOLUȚIONARII DIN DECEMBRIE 1989″

semnaturi revolutionari (1)


Surse politice au declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că, în aceeaşi zi, la sediul central al PSD (din bulevardul Kiseleff) a avut loc o întâlnire cu 57 de lideri ai revoluţionarilor din Bucureşti: liderii organizaţiilor de răniţi în Revoluţie, cei care au fost reţinuţi în timpul Revoluţiei şi maltrataţi în beciurile comuniste, şefii asociaţiilor de urmaşi ai eroilor-martiri, precum şi reprezentanţii organizaţiilor de luptători ai Revoluţiei care au supravieţuit. Trei sferturi dintre cei 57 de participanţi sunt fondatorii partidului, începând cu FSN şi FDSN şi continuând cu PDSR, iar ulterior PSD.

Revoluţionarii i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în care îi spun că îl susţin până în pânzele albe, îndemnându-l să nu cedeze „la niciun fel de presiuni venite din partea sistemului opresiv care se instaurează în România în ultima perioadă” şi care „calcă în picioare drepturi şi libertăţi fundamentale ale românilor, câştigate cu sânge în 1989, dar care au început să se piardă”, au arătat sursele PSnews.ro. Scrisoarea va fi semnată de toţi revoluţionarii din oraşele-martir: Timişoara, Constanţa, Braşov, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Brăila, Buzău, Braşov, Iaşi. Acelaşi mesaj i-a fost adresat lui Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct al PSD), pe care revoluţionarii îl susţin drept purtătorul lor de cuvânt în rândurile PSD. De altfel, întâlnirea îi fusese solicitată lui Ştefănescu, în calitatea acestuia de participant la Revoluţia din Bucureşti.

În al doilea rând, revoluţionarii solicită PSD să aibă „un rol fundamental pentru oamenii de rând din România şi să se implice permanent şi în campania parlamentară viitoare”, au menţionat sursele PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *