PSnews

Ultima Oră

Dragnea, atac la un ministru: Sper că a rămas om politic, nu prizonier al funcţionărimii!

pressalert.ro

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a dat atacul la un ministru din cabinetul Sorin Grindeanu, cel dintâi exprimându-şi speranţa că guvernantul „a rămas om politic, nu prizonier al funcţionărimii”.

Declaraţia a fost făcută cu referire la un ministru coleg cu cei doi în Camera Deputaţilor – l-am numit pe şeful de la Finanţe, Viorel Ştefan. Dragnea a arătat joi seară la Antena 3 că una dintre „nemulţumirile” lui este faptul că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi ANAF nu şi-au schimbat atitudinea faţă de contribuabili, aşa cum a promis partidul în campanie, pentru ca statul să devină un „partener” al mediului de afaceri, relatează News.ro.

Lui Liviu Dragnea i-a fost cerută părerea despre Legea prevenţiei, care ar oferi pârghii antreprenorilor să evite sancţiunile ANAF în caz că îşi plătesc dările. Liderul PSD a răspuns că nu este nevoie de o nouă lege pentru ca MFP să facă ce a promis.

„Este una din nemulţumirile mele. M-am aşteptat ca şi ministrul de Finanţe, şi şeful ANAF, să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm legea prevenţiei pentru ca atitudinea ANAF să se schimbe faţă de mediul de afaceri. Le aduc aminte amândurora, sau dacă nu ştiau le spun acum, că oamenii au votat pentru ceea ce am spus în campanie. (…) Am spus că instituţiile statului trebuie să fie parteneri”, a punctat Dragnea.

Şeful PSD a reafirmat că ANAF şi restul instituţiilor guvernamentale trebuie să fie partenere ale mediului de afaceri, pentru că acesta este unul dintre principalele motoare ale dezvoltării clasei de mijloc şi de reducere a decalajelor.

„Mă refer, nu în mod exclusiv, dar în mod special, la mediul de afaceri românesc şi îi rog să ţintă cont de ce spun eu în seara aceasta”, le-a mai transmis Dragnea şefilor ANAF şi ministrului de Finanţe.

El a continuat criticile ulterior, vorbind despre procedurile de returnare ale TVA, în contextul în care statul se îndreaptă împotriva contribuabililor atunci când nu îşi plătesc dările, dar nu există repercusiuni atunci când statul nu îşi respectă obligaţiile faţă de contribuabili.

„Eu aştept săptămâna viitoare, sper că domnul ministru de Finanţe nu a devenit încă total prizonier al funcţionărimii din Ministerul de Finanţe. Sper că a rămas în continuare om politic şi va ţine cont de ceea ce am vorbit”, a mai zis Liviu Dragnea.viewscnt

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi