Skip to content
Politică

Dragnea condamnă relația dintre cele două Palate: Orice declarație produce tulburare…

Plecarea primului ministu la Sofia, la o întâlnire cu premierii Serbiei și Bulgariei, a dus la atacuri dure între cele două palate. În acest context, președintele social-democrat, Liviu Dragnea, a declarat că este imperativ ca instituțiile statului să colaboreze pentru a adopta o poziție comună a României pe tema crizei refugiaților.

Prim-ministrul ne-a prezentat câteva elemente legate de poziția cu cei doi premieri din Bulgaria și Serbia despre situația imigranților. Cu privire la închiderea sau nu a granițelor, la un posibil flux de imigranți, cred că instituțiile statului ar trebui să colaboreze mai bine și să se întâlnească direct. Declarațiile aruncate la televizor nu fac bine nimănui„, a precizat Dragnea la finalul ședinței BNP de luni, potrivit b1.ro.

Acesta a mai spus că ideal ar fi ca o decizie comună să fie luată într-o ședință a CSAT, având în vedere că este vorba „de interesul statului român”.

Consider că este un subiect important. Este o problemă europeană. Vorbim de un număr impresionant de imigranți și în fiecare zi sunt din ce în ce mai mulți. Sunt țări din Europa care au luat sau vor lua măsuri. Statul român, prin instituțiile sale, trebuie să aibă o analiză serioasă și o comunicare efiecientă, clară în rândul populației„, a mai adăugat liderul social democrat.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat că premierul Victor Ponta merge la Sofia fără mandat și, tot la fel, a angajat România pe tema problemei refugiaților din Orientul Mijlociu. În replică, premierul a declarat că Iohannis s-a dus la summit-ul de la Bruxelles ca „surda în horă” și așa s-a și întors.

1 comentariu la “Dragnea condamnă relația dintre cele două Palate: Orice declarație produce tulburare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *