Skip to content
Politică

Dragnea continuă războiul declarațiilor. Ce spune despre plângerea penală

nasul.tv

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a dat vineri noi declarații cu privire la plângerea penală pe care șeful Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a depus-o împotriva sa și a premierului Viorica Dăncilă.

CITIȚI ȘI UPDATE DRAGNEA, INTERVENȚIE-FULGER DUPĂ LOVITURA PNL: TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT

Concret, Dragnea a reiterat, după întâlnirea cu premierul Croației, că plângerea penală provine de fapt de la Klaus Iohannis, ca urmare a amenințărilor repetate pe care președintele i le-a adresat Vioricăi Dăncilă, informează News.ro.

„Mie mi se pare o acuzaţie dementă (acuzaţia de înaltă trădare – n.r.), nu o acuzaţie gravă. Această sesizare e concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că în foarte scurt timp vom avea cu toţii acces la textul acestei plângeri. Vom constata cu toţii că a fost concepută la Cotroceni şi e ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat către doamna Dăncilă. Cu toţii vom vedea în curând, sper, această plângere penală. O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri. E vorba de dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluând-o în urma unor ameninţări, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune din ce în ce mai mare pe primul ministru al României, punându-l pe Orban să considere acte de înaltă trădare acţiunile externe ale unui prim-ministru ales democratic, care are întâlniri externe aşa cum are orice om din lumea democratică”,  a spus Dragnea.

Totodată, șeful PSD a dat exemplu cazul premierului croat, despre care susține că este liber să aibă întâlniri oficiale legate de toate domeniile de interes ale Croației, făcând referire la acuzațiile lui Iohannis privind vizita Vioricăi Dăncilă în Israel.

„Aşa face orice premier oriunde în lume. Aici se pare că preşedintele României doreşte să aibă toată puterea şi controlul pe toate instituţiile statului într-un mod nedemocratic, brutal şi neconstituţional”, a mai menționat șeful PSD.

Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că în acest moment nu mai poate avea niciun fel de relație cu președintele Iohannis, pe care îl acuză că vrea să dețină control deplin asupra tuturor instituțiilor statului.

„Nu se poate avea niciun fel de relaţie cu Klaus Iohannis. Doreşte să fie şeful statului, şeful românilor, dar noi nu putem avea o relaţie cu cineva care se consideră tătucul acestei ţări. Nu a venit nimic din partea Cotroceniului, absolut nimic, cel puţin în acest an şi jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, domnul Tăriceanu, primul ministru, nu a fost niciun demers de a ne convoca la o discuţie aşezată despre priorităţile majore ale României”, a adăugat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis, Dragnea a subliniat că este mai importantă stabilitatea României, dar că nu va sta „cu mâinile înscrucișate”.

„Mai important decât Klaus Iohannis este România şi stabilitatea acestei ţări. Dar asta nu înseamnă că vom sta cu mâinile încrucişate”, a încheiat președintele PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *