Skip to content
Politică

Dragnea, critici acerbe la adresa lui Predoiu: „Ești și prim ministru, plângi cu lacrimi de crocodil de mila românilor și (…) arunci în agonie 6000 de familii”

Șeful interimar al PSD, Liviu Dragnea își pregătește cu atenție mișcările politice. După succesul înregistrat de PSD în faptul că a reușit să respingă, marți, touche-ul sabiei tocite a moțiunii de cenzură a liberalilor și insuccesul negocierilor cu PNL în crearea unei noi majorități parlamentare, Liviu Dragnea l-a atacat, miercuri seară, într-o emisiune TV de la Antena 3 pe fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu.

Astfel, fostul ministru al Dezvoltării Regionale a adus mai multe critici tăioase la adresa premierului propus de PNL, Cătălin Predoiu pentru anumite activități pe care le-a derulat pe vremea când acesta era avocat: „Eu n-o sa fac plângere penala niciunui politician, nici n-o sa tip la ei, nici n-o sa spun de exemplu despre ce mi-au zis multi oameni de la Pitesti aseara tarziu. Nu stiu daca stiti cazul celor 6000 de oameni care au lucrat la OMV (…) dupa care firma de avocatura Predoiu si Asociatii reprezentand OMV-ul (…) In ce situatie sunt acei oameni. Au pierdut recursul care s-a judecat la Brasov (…) s-au stabilit masuri compensatorii (…) multi au vrut sa se sinucida. (…) Cand reprezinti o companie, esti si politician, esti si prim ministru, plangi cu lacrimi de crocodil de mila romanilor si (…)  arunci in agonie 6000 de familii. Daca are curajul sa mearga la Pitesti domnul Predoiu (…). Eu v-am dat acest exemplu despre un om care foloseste un limbaj care nu mai trebuie folosit in politica. (…) Eu le-am intins o ramura de maslin. Suntem dupa 25 de ani (…)  ultimii 10 ani de razboi politic extrem. Romanii vad la televizor si sunt din ce in ce mai indepartati de clasa politica pentru ca intr-un mediu plin de scandal nu se mai poate construi.”

În emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3, Dragnea a vorbit despre relatia sa cu președintele Klaus Iohannis, arătandu-se încrezător și deschis dialogului, declarând ca: „este o speranta, din partea mea este deschidere maxima atat fata de presedintele Iohannis, cat si fata de clasa politica. Am o asteptare, cred ca are un potential de buna credinta, de a reusi sa inchida razboiul politic din Romania. (…) Din partea mea si din partea PSD este o deschidere totala.”

Liviu Dragnea a mai exprimat necesitatea existenței unui dialog clar și eficient între președinte-premier-Parlament pe temele importante care să ducă la consens: „Romania poate fi condusa coerent daca cele trei palate ( Palatul Victoria, Cotroceni și Parlamentul-n.r.) au o relatie eficienta. (…) La ora asta Romania nu este condusa coerent, este condua pe felii. Ca România sa fie condusa coerent si cu rezultate bune, toate fortele trebuie sa colaboreze.”

Dragnea a adus laude și colegului său de coaliție, generalul Gabriel Oprea despre care a declarat că este: „Un om de mare cuvant, un om de onoare, un om care rezista. Eu niciodata n-am avut ezitari in ceea ce-l priveste pe Gabi Oprea. Eu nu cred ca vor schimba macazul. Eu cred ca alianta de centru stanga trebuie reevaluata, trebuie discutata.”, a conchis președintele interimar al PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *