Dragnea dă cărțile pe față. OUG pentru primari, adoptată din cauza PNL și PDL

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că motivul pentru care Guvernul a decis că acesta este momentul adoptării ordonanței de urgență privind libera migrație a primarilor este PNL și PDL.

 

 

„Principala critică o reprezintă momentul ales. Momentul nu l-am ales noi. Momentul este impus de acţiunea samavolnică a celor de la PNL şi PDL, practicată de câteva luni de zile împotriva aleşilor locali, pentru a-i forţa şi a-i ameninţa cu excluderea din partid, respectiv cu pierderea mandatului, pe de o parte dacă nu aprobă protocoalele cu PDL, pe care majoritatea în judeţe nu vor să le aprobe, să le susţină, pentru că le-a fost impus, nu au fost întrebaţi, iar pe de altă parte dacă cumva (…) votează proiecte de hotărâri pe care le iniţiază un primar de la PSD sau de la UNPR sau de la PC, pentru ca nu cumva prin acel proiect de dezvoltare primarul respectiv să fie apreciat în comunitate’, a declarat Dragnea la un post de televiziune.


‘Astăzi am discutat şi am decis că nu putem sacrifica, printre altele, şi această dezvoltare a comunităţilor locale. (…) Până la urmă decizia a fost luată, ne asumăm acest risc de a putea să afecteze alegerile prezidenţiale, cu toate că eu sper că nu, dar este important să deblocăm sistemul administraţiei locale. Iar o a doua precizare, nu este nedemocratică această ordonanţă, nu este neconstituţională, nu îngrădeşte cu nimic libertatea şi opţiunea unui ales local, ci dimpotrivă, nu pune presiune pe niciun ales local, fiecare fiind liber să aleagă’, a spus Liviu Dragnea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL